Nytt styrkeprogram!

Mitt pass på jobbet idag gick snabbt och bra.. Har varit hemma drygt en timma nu och knåpat ihop ett nytt träningsprogram. Nu har motivationen stigit i topp och jag ska börja lite smått redan imorgon :) Sitter här med en skål kesella och banan och väntar på att Jonas ska komma hem från träning, saknar honom!


Mot jobbet!


En tankeställare

Jag ser att många är flitiga och följer bloggen trots dess ekande tomma inlägg. Jag lovar att det blir andra bullar när skolan drar igång och jag är tillbaka på mina älskade rutiner med studier, träning och annat smått och gott. 
 
Jag jobbar nu 9 dagar i rad och om man bortser från fredag denna vecka som är den enda dagen jag är ledig så jobbar jag 12 dagar på raken. Jag vet att jag inte ska klaga och jag trivs ju med jobbet. Men f******n vad dåligt betalt det är i detta yrke. Jag sliter och sliter och får ändå löner man blir mörkrädd av. Jag ska skynda mig hela vägen till barnmorska och sen hoppa på PT-utbildning efter det för att ha ett annat jobb bredvid som jag kan syssla med för intressetes skull. OjOj hade jag fått vara med och bestämma vad vården ska ha i lön då skulle det  vändas upp och ner på hela jorden. Så det så! 
 
Idag börjar jag 13.00 och jobbar kvällspass vilket jag i princip gör hela tiden. Jag saknar vår soffa, säng och min älskling om kvällarna. Nu när han börjat jobba igen så går vi om varandra..Men det är väl bra kanske, då hinner man ju sakna. De senaste dagarna har jag känt mig sådär löjligt kär.. Kanske bra med kvällspass?!
 
Har precis ätit en dunderfrukost och är för tillfället väldigt rastlös, får se vad jag hittar på fram tills att jag ska jobba. 

Träningen har fått lida av mitt jobb kan jag säga och det känns i kroppen. Jag har ont i knäna, ryggen, nacken och benhinnorna. Jag förstår inte hur människor som inte tränar klarar av att bära sin kropp när dem blir äldre?! Ni måste vara rädda om den, ni har ju bara EN! Snälla ta er tiden några gånger i veckan att utmana eran kropp, muskler och skelettet måste få utmaning för att orka vara starka. Gå mycket i trappor, spring en runda, gå en promenad, ta två svängar ner till gymmet och kör igenom hela kroppen, cykla, studsa...vad som helst som skiljer sig från det vanliga!
 
Min kropp känns som levande död redan efter 3 veckor med slarv av träning. Igår satt jag med två av mina kollegor (vuxna människor) som har så ont så ont i knän, benhinnor, fötter och vätskeansamlingar. Dem har jobbat över 10-20 år och går omkring i små platta tofflor?!?! Men hallå hur tänker ni där frågade jag?! Köööööp ett par ordentliga arbetsskor/gymnastikskor som stödjer era fötter...dem har ju bara två!!! Båda fick sig en tankeställare tror jag och satt som två nördar på mobilen på stadiums/inter sports hemsida och kollade skor dem genast skulle köpa!

Det är så viktigt att va rädda om er och det är aldrig försent att börja bry sig om sin hälsa. Men ju yngre man är när man börjar ju starkare blir man som äldre. 
 
Min pappa har alltid sagt sen jag var liten: "Alex du har fram till 20 år på dig att träna upp din kropp för sen ska det skelettet bära dig resten av livet!"
 
Han har så rätt i det han sa och jag har nog lyssnat på honom..Det är ju inte så att man faller ihop efter 20 år om man inte tränat alls, men ni kanske förstår poängen?!
Efter 20 år så produceras inte lika mycket celler längre och det betyder att man inte kan byta ut det som är "dåligt" lika snabbt. Tänk på det!
 
/Kram Alex
 
 
 

aleexandraadiana

Nu när jag inte hinner vara så aktiv här så kan ni följa mig på Instagram under namnet: aleexandraadiana För tillfället har jag 7 arbetsdagar nonstop utan ledighet.. Men vad gör väl det när jag har underbara kollegor och ett fantastiskt jobb! Nu ska jag återgå till jobbet. Ta hand om er <3


Full fläkt!

Hej på er!! Det är både semestertider och jobbartider så hinner inte alls med att skriva här.. Är det inte jobb så är det båttur ute på sjön med vännerna om det inte är fest eller sovmorgon. Jag har både varit nere i Halmstad och varit en sväng på Kolmården. Jag lovar att jag ska lägga upp massor av bilder en regnig dag när jag är ledig. Men just nu njuter jag av mina lediga dagar mellan arbete. Jag saknar skolan, jobba är inte min grej! 
 
Ta hand om er♥
 

05.00-pussen är viktigast!

Ikväll blir det fredagsmys med mina tanter, för jag jobbar kväll idag! Men jag längtar faktiskt lite, det är så tråkigt att sitta själv hemma och inte göra någonting. Jag blir knäpp!
Idag är det J's sista arbetsdag sen har han 3 veckors semaster. Ååh känslan av att han kommer vara hemma hela tiden är underbar, även om jag ska upp och jobba tidigt vissa dagar så kommer han ligga och sova så sött när jag går. Är så van att alltid vakna upp ensam i sängen och en tom lägenhen. Även om jag får 05.00 pussen (viktigast på hela dagen) så är det ändå ensamt att vakna upp själv. 
 
Resten av helgen är jag ledig och det står bara massa skoj på schemat :) Även söndagen väntar på festligheter!
 
Hoppas ni får en bra dag, nu ska jag krypa ner och titta på en film innan jag ska iväg till jobbet, puss!
 
 
har jag inte världens snyggaste kille?!

Finare vän får man leta efter!

 

Resultat efter 6 veckor

 
 
På bilderna ovanför så är det 6 veckor mellan första och andra bilden.. Här under är bara bilder från dagens former! Några tagna igår och några idag!
 
 
Det som jag inte lyckats så bra med är mina lår, men det är bara för att jag har fått bristningar i dem nästan varenda gång så har inte kunnat ta ut mig på den muskelgruppen!

Mitt 2 månaders schema är över! - 2 veckor träningsförbud...

 
Redan som liten var jag en fanatiker av muskler och här har ni bevis ;) För jag spänner faktiskt musklerna på den första bilden, haha!! Andra bilden har ni min dagsform, resultat av 6 veckors styrketräning, har inte hållt någon strikt kost och har inte tränat någon kondition alls förutom tre powerwalks/vecka de senaste 3 veckorna! Hade aldrig kunnat tro att bröstmusklerna blir så sjukt snygga när man tränar dem. Har tidigare varit rädd för att träna bröst och nu kör jag 16 set (4 övningar 4set med 8 repitioner).. Varför jag kör så mycket är för att bröstmuskeln är så stor och svår att komma åt och därför kör man mycket för att komma åt den!
 
Jag har spenderat 5 pass/vecka på gymmet.. Ibland har det blivit 4, men aldrig mindre! Mellan 40 - 60 minuter per pass. Tillskott har jag tagit i form av proteinpulver en skopa efter varje träningspass och snabba kolhydrater före och efter för att orka mig igenom tunga pass. Sen har jag ätit varierande kost med blandat av allt, har inte minskat på några kolhydrater och jag har ätit både tårta, godis, chips m.m. Nu ska jag fortsätta med mitt program fast byta ut övningar, kroppen måste ha variation för att inte vänja sig! 
 
Bänkpress i smith-maskin började jag på 25 kg och idag kör jag 40 kg
Bicepscurl började jag med 11 kg (det var tungt som fan då!! haha) idag kör jag 18,5 kg. 
 
Jag känner mig stark och det bästa av allt, min kropp mår bra!
 
Kika in lite senare så får ni se resultaten av ben, rygg och armar :) kram!
 
 

Tror solen har strålat på alla idag!

 
Började dagen med en powerwalk och en god frukost innan jag la mig på balkongen och solade.. Och där har jag legat i princip hela dagen :) Det var ingen som hade tid att gå med mig till strandbadet!
Nu på kvällen har vi tagit en promenad i solen och ätit glass. 
 
Våra tomater har äntligen börjat växa till sig och nu väntar vi bara på att kunna få plocka dem små gosakerna och stoppa direkt i munnen.. En liten rackare är nästan klar, jag undrar vem som tar den först?! Jag eller Jonas?! Vi kanske delar på den.. det är ju trotsallt årets första skörd.
 
Nu ska vi lägga oss i sängen och ha lite massage tid, alltid lika mysigt och välbehövligt!
Och imorgon kommer Madde till mig ♥
 
 

Vem vill ha platt mage och bra hållning?!

Mer eller mindre så vill nog alla ha en platt mage..Har man en "utåtputande" mage så beror det oftast på att de inre magmusklerna är svaga.. 
Ni kanske stiger upp på morgonen och tittar er i spegeln och så tänker ni, åh gud nu tycker jag om min mage...varför är den inte såhär hela dagen?! Jo för vi måste ju äta mat och maten bildar gaser som gör att våra magar sväller lite. Men om vi bortser från gaserna så kan vi ändå jobba oss till en plattare mage trots att vi äter hela dagarna. 
 
De inre magmusklerna syns inte, men dem fungerar som ett blixtlås och drar ihop magen.. Så har vi starka inre magmuskler så kommer det hålla ihop magen även när vi äter och låter inte då magen svälla lika mycket. De inre magmusklern är även jätteviktiga för våran hållning och för våra ryggar. Om ni står rakt upp och suger in naveln men ändå kan andas så har ni den bästa hållningen för eran kropp och rygg. 
 
Gravida kvinnor som fött sina barn kan ju ofta återgå till sina ursprungskroppar utan problem, men oftast putar alltid magen ut lite och det är för att dem inre magmusklerna är förslappade och orkar inte hålla ihop magen ordentligt. Detta går självklart att träna upp!
 
Jag vet att detta är ett laddat ämne och detta inlägg handlar inte om något ideal...utan handlar om hälsan till eran kropp. Yttre magmusklerna är enbart ett utseende men de inre är viktiga för eran kropp. Så vem vill inte rädda kroppen samtidigt som man får en platt mage på köpet?! så upp i plankan nu. Klara färdiga gååå!
 
Lite övningar man kan göra:
 
plankan:
 
vridning: (starta i position och sen genom att vrida så lite som möjligt på höften sträcka upp en arm i taket och tillbaka, sen nästa arm)
 
fällkniven: (räcker med att bara sitta och hålla balansen i början, sen kan man utveckla den)
 
 
Kan även säga att allt som kommer inifrån kommer påverka erat yttre. Det ni stoppar i er kommer synas på eran hy, hår naglar osv. Blir ni starka i kroppen kommer det synas på eran kroppshållning. Det finns "större" människor som är grymt vältränade och smala tjejer som ser ut som en påse hö med en hållning och muskelförtvining som heter duga. Vem mår bäst?!
 
Ut och sola med er i det fina vädret och tänk på era kroppar, ni har ingen extra i garderoben som ni kan plocka fram när eran inte orkar längre! puss o kram

Bryter arm med döden!

Två arbetsdagar är avklarade och nu har jag två välförtjänta lediga dagar innan det är dags för en fredagkväll på jobbet igen :) Men jag trivs så bra på mitt jobb, det känns som hemma! 
 
Satt och räknade ut att det är exakt 100 dagar kvar med medicinen från helvetet.. Råkade nämna att jag dricker lite alkolhol ibland och det skulle jag tydligen inte har gjort. Han sa att jag bör inte dricka ett enda glas vin "/ Det finns inget resultat på vad som kan hända med intaget av alkohol, så det kan i princip hända vad som helst. Jag är mest rädd för att hjärtat ska stanna :( Snacka om att jag leker med döden... Jag är så jävla trött på allt konstigt skit jag får!! Tack gode gud så har jag inte fått muskelsmärtor som man kan få om man tränar under perioden man äter medicinen.. 100 DAGAR, fattar ni hur långt det är kvar!!! suck......
 
Mycket skoj väntar till helgen, tur att det finns lite roliga saker runt mitt tragiska liv som ungdom med en kropp på 90 år...
 
 
 

Buuhuuhuh

Min semster är över!! Att 4 veckor kan gå så fort?! Jag börjar jobba idag i form av ett kvällspass. Min kropp och min hjärna säger bara NEJ NEJ NEJ, jag vill inte! Men jag får tänka på pengar och vad det kommer gynna mig i höst när jag har mitt dåliga csn igen. Ska plugga för resten av mitt liv, vill aldrig börja jobba på riktigt. Det handlar inte om att jag är lat för jag har jobbat sen jag gick i 8:an.. Men har kommit in i någon period i livet där jag inte vill styras av tider. Jag känner mig nästan som en liten barnunge som vill trots allt... 
Ska iväg och träna om 1 timma och sen börjar jag jobbet kl 14.30. 
 
Jag använder fortfarande glasögon för mina ögon är inte bra, dem har blivit värre igen. Så nu ska jag träffa en ögonläkare som ska titta på mig :( ..Jag ser nada utan glasögonen och när jag har dem på mig ser jag okej (dem är alldeles för svaga i styrkan).. Men för att komma till saken... Igår så låg jag i soffan och glasögonen bredvid, när jonas kommer och slänger sig och pussar på mig.. hoppsan glasögonen hamnade under ett av jonas knän!!! glasögonen blev helt snea och av ren reaktion blev jag arg. Jag såg bara framför mig att jag skulle gå blind i ett antal veckor framåt. Men efter mycket böjande och vridande så gick dem nästan tillbaka till rakt läge. Jag hade hjärtat i halsen där ett tag! Mitt hjärta är dunderklumpen själv ♥
 
Nu ska jag vika lite tvätt, hoppas solen tittar fram på er idag!
 
 

Mina senaste två dagar

Födelsedagsfirande, hamburgare, marrängtårta, gassande värme, träning, husinvigning, god middag, alkohol, dans, timbuktu, krogen, gatufestival, nattamat på mc donalds, barfota, myggbett, dålig sömn och lite till..
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0