Inget varar för evigt!

Hej på er! Här blir det inte så kul för jag är så trött så trött.. Har lyckats dra på mig en lätt muskelbristning i framsida lår, inte så kul och farförallt inte skönt. Men idag känns det lite bättre än igår. Så jag hoppade powerwalk idag och ska byta ut baksida ben ikväll mot axlar, underarmar, mage för att mitt ben ska få vila ordentligt.

Ja annars känns det som om jag sitter ihop med anatomin och fysiologin, jag är så trött..Jag vill bara ha detta överstökat.. Jag orkar inte ens tänka på att jag måste sitta nästa vecka också, every day! Men som tur är har vi ju festen på Lördag som jag faktiskt ser fram emot jättemycket. Gör något annat än att plugga och umgås med dem jag tycker om!

Igår begravdes Peter, mamma var där jag kunde inte följa med plus att jag inte klarar av begravningar. det räckte med att hon ringde igårkväll och berätta lite och så satt jag med världens smärta i bröstet. Livet är fan inte rätttvist! Det är inte meningen att en annan människa ska må så fruktansvärt dåligt så att enda utvägen är ett självmord. nej fyfan jag blir mörkrädd!! må du leva med änglarna älskade peter! ♥


Nu ska jag göra mig iordning för att åka till skolan, tentaplugg it is.

Ta vara på varandra, för allt varar inte i evighet!
Bråka inte innan man skiljs åt och det gäller både föräldrar, vänner, partner m.m. för man kanske aldrig får chansen att säga förlåt för att man höll så hårt i sin stolthet dagen innan!




Snart fyller min älskling år!

Gårdagen gick bra och nu kan jag mäta blodtryck, ta temperatur, andningsfrekvens och puls. Jonas fick även sin födelsedagspresent igår, lite kläder varav ett par skitsnygga jeansshort! Önskar jag hade hjärtat fullt med pengar för det finns så mycket snyggt jag skulle vilja köpa till honom. 
Han fick det tidigare för att han är världens svåraste att köpa kläder till! Så ifall jag var tvungen att byta så är det lättare nu i veckan eftersom jag är i eskilstuna då. Sen om det är fint väder ihelgen så kanske han kan änvända något utav det :)

Nu ska jag strax åka in till skolan för en hel dag tentaplugg med Olivia. Hoppas ni får en fin dag, puss!


Människan är en gåva!

Äntligen lite sol igen, men den ska ju försvinna under dagen så det är bäst att njuta nu. Hade ställt klockan på 9.00 imorse för att sova ut ordentligt, men jag vakna redan 8 och drog på mig träningskläderna och tog en pw. Härliga väder! När jag gick vid vattnet blåste det massor och då luktade det hav, fast det är ju en sjö :P.. Men känslan var så avslappnande på något sätt. Jag kände mig nästan som en fågel, det där lilla extra fattades för att jag skulle lyfta från marken och lätt segla iväg..Kanske har jag tur att bli en fågel i mitt nästa liv.

Idag har vi praktisk tenta i blodtryck, temperatur och något mer. Innan väntar en föreläsning om det vi ska visa att vi kan. Så det får bli dagens plugg idag, kanske lite läsning ikväll.

Längtar till helgen, för då blir det kalas för mig och Jonas som fyller år! Men mycket plugg väntar innan dess som jag måste koncentrera mig på.. Men ska jag vara ärlig så är det så otroligt kul att plugga detta, för tillslut kommer jag förstå hur vi fungerar som människor. Vi är så sjukt underbara varelser som har fått denna gåva att fungera på egen hand. Shit ni skulle bara veta vad som händer under en och samma sekund i era kroppar!!

Nu ska jag gå och bädda sängen, hoppas ni får en bra dag! puss o kram


Kändes som det var nyss jag hade fått min nya fina gula klänning med blommor på, jag kommer ihåg hur glad jag var! Nu har det gått snart 18 år sen dess. Guuud stanna tiden!

Helt underbart, sådant frieri vill jag också ha!


Powerwalk

Godmorgon!

Idag har jag börjat dagen med en PW på 30 minuter längst vattnet. Varför har jag inte provat det förut?! Huur skönt som helst att starta morgonen med. Har varit så skeptisk innan eftersom jag tycker det är så tråkigt att gå, det är antingen cykla eller springa...men gå har aldrig varit min grej. Men nu har jag blivit tillsagt att gå tre powerwalks i veckan på morgonen innan frukosten. Men efter denna runda så kommer jag mer än gärna gå upp tidigare för att få denna energi :) Ska hitta mig en pwkompis också så blir allt mycket roligare, någon frivillig?!

Idag är vi skollediga, men jag åker in ändå och pluggar med Olivia. Vi hörs ikväll!




Helgen i ord och bilder

Fredagen var helt underbar! Tack tjejer, ni är så bra. Vi åt gott, drack, vin, snacka skit, såg skräckfilm m.m. Helt sjukt, jag satt fortfarande i bikini 22.30 på kvällen. Den värmen får gärna komma tillbaka :)

Lördag, vaknade vi förstårs i Mariefred eftersom vi sov där. Sen åt vi en god frukost innan vi åkt in till Mariefred för att kika lite i affärer. Mamma skjutsa hem oss sen och då plockade vi upp Jonas för att åka till Willys och storhandla. Sen hade jag och min älskling (som knappt setts på 7 dagar) en jättemysig kväll framför ESC. Loreen var så magisk och så bra, hon är helt underbar! Ska bli jättekul att det ska hållas i Sverige nästa år!
Mindre kul var det när jag fick sova 4 1/2 timma inatt för att klockan ringde 05.30 imorse. Det var dags för arbete, långpass. Så ja där har jag tillbringat min dag.

Stack iväg och träna direkt efter och nu ska jag göra lasagne så den är klar tills baby kommer hem från match sen. Söndagsmys står på schemat.

Imorgon börjar vi plugga till tentan, helt sjukt vad mycket vi kommer få plugga. Men nu jävlar, ska sätta denna tenta! Ska plugga tillsammans med Olivia varje dag nu fram till tentadagen, känns som att man pluggar bäst när man gör det med någon annan, iallafall när vi pratar medicin.

Nej nu har jag inte alls tid att sitta här, ta hand om er! ♥


3 veckor har gått!

Imorgon går jag in på vecka 4 med mitt program, än så länge går det bra och jag försöker höja vikterna varje träningspass för att pressa mig själv! Tydligen hamstrar jag nu vilket betyder att jag lägger på mig massor av fett runt alla muskler, fort har det gått också :P Känns rätt konstigt, men Lotta sa att om man är smal och liten måste man hamstra för att förbereda kroppen på att blir större. Småning om kommer allt överflödigt fett att försvinna sa hon. Ingenting ni kommer se eller lägga märke till, det är bara jag som känner min kropp!

Här är lite resultat:
Ryggmuskeln börjar kika fram där bakom som en liten kulle!



Ryggen helt avslappnad



Biceps, går sakt men säkert! svåra små muskelgrupper...



Jag börjar välkomna fram mina rutor, och kan ju passa på att säga hejdå till mina bröst.. sorligt!

Mys i Stugan

Nu ska ni få höra vad jag ska göra idag, som jag har längtat! Först ska jag till skolan några timmar (det har jag inte längtat till) sen tar jag med mig mina tjejer jennifer och Olivia hem..Inte bara hem till stängnäs utan hem till mamma och pappa. Vi ska låna stugan i hjorthägnet inatt. Vi ska dricka vin, grilla massor av gott, snacka skit, se på skräckfilm m.m. Självklart ligga och steka i solen både idag och imorgon. Detta behövs verkligen som en pause från allt plugg, så den som pratar plugg ikväll stryper jag ;) lär ju vara jag bara för det...

Skönt med lite pengar idag också! Men som sagt, jag får inte ens fullt CSN denna månad eftersom vi bara går till 8 juni. Men tack vara skattepengarna som kommer någon gång innan midsommar, så kommer jag klara mig juni månad :) Nej nu sitter jag typ här och sover, jag måste rappa på och göra mig färdig.


Tänk att presenter kan göra mig så glad!

Hade det jättebra hos mina små kusiner igår. Vi åt rökt fisk och färskpotatis, jag drack rosé och killarna mjölk. Vi var ute ända till 19.30 då det var dags för killarna att byta om och varva ner innan läggdags. Vi tittade en stund på tv och sen la jag mig emellan killarna och läste två långa sagor. När grabbarna somnat så satt jag uppe och plugga till 23, sen var det dags för mig att stupa i säng, i Vilmers våningssäng!



Idag har jag pluggat i 4 timmar i sträck och sen så la jag mig på balkongen en timma och sola, hur varmt som helst och jag svettades som en gris. Sen kommer världens bästa kille hem och har köpt med sig utemöbler, tomatväxter, krukor och olika krukkryddor.. Både basilika, persilja, gräslök, mynta m.m. Jag blev såklart världens gladaste, blev perfekt nu till nästa helg då vi ska ha våran fest!

 class= src=


Nu på eftermiddagen har mamma varit här och fikat, vi var förbi en sväng på proteinbutiken. Jag har köpt hem lite mellanmål och även ett par handskar. Börjar få förhårdnader i handflatorna nu när jag lyfter vissa saker rätt tungt, sen är det ju så varmt så det blir så svettigt så då är det lätt att stängerna/hantlarna glider ur händerna, farligt farligt!!!

Snygga va?!

Nu ska jag gå ner till gymmet och inviga mina nya handskar väl, sen är det plugg resten av kvällen som gäller. För imorgon då blir det bannemej inge plugg för då ska andra saker hända. Men det får ni veta om senare ikväll :) Puss o Kram!

Jag har sommarkänslor i hela kroppen!


Njurarna!

Jag är så sjukt trött idag, sovit dåligt inatt pågrund av lite olika saker! Men jag har iallafall gått upp ur sängen så det är positivt :) Ska iväg till skolan och ha föreläsning om utsöndringsapparaten, alltså njurarna. Sen blir det snabbt hem för att ge ryggen en omgång innan min farbror kommer och hämtar mig. Ska vara barnvakt åt mina kusiner idag och sova kvar, så det ska bli jättemysigt!

Det som är lite kul nu när vi läser anatomi & fysiologin är att våran lärare tar upp mycket samband med träning, så jag har fått mycket att hänga ihop nu när jag förstår vad som händer i kroppen under tiden jag tränar. Jätteintressant! 

Hoppas ni får en bra dag, Kram!

Inspiration!




Grymma värld!

Det har precis varit skottlossning här bakom där jag bor, en 25 årig kille blev skjuten i benet två gånger! Jag vet vem det är också, ingen jag känner..men jag har ett ansikte och det räcker gott och väl för att få mig att må illa. Vart är vår värld på väg?! Jag lever fortfarande i den världen där jag tror att sådant här inte händer. Det är för overkligt för mig, jag vill inte insé. Tror det handlade om en knarkhandel, men det spelar ingen roll.. Hur fan bär man sig åt när man lyfter ett vapen och siktar på en annan människa och avlossar skottet. Hur kan man medvetet vilja döda någon?! nej fy fan, finns det en biljett till närmaste planet utan elakheter och ondska?! JA TACK!


Jag är helt slut, ska nog krypa ner i sängen och läsa lite i böckerna innan jag ska sova. Ska somna i "min" värld där det bara är kärlek mellan människor!

Natti!


Jag klarade det!!!!!!

OCH DÄR SATTE JAG DEN ANDRA TENTAN OCKSÅ! :D Nu har en stor lättnad släppt, nu har jag bara medicintentan kvar och den spelar ingen roll om jag klarar nu eller inte för omtentan är ändå i höst. Så 3 veckor kvar med intensivt plugg och sen har jag sommarlov! Jippi!!!!

Idag gick vi ju igenom Vätskebalans & Syrabas och jag måste säga att det var rätt intressant och detta tyckte jag var lättast hitills. Imorgon väntar utsöndringsapparaten och sen är det slut på inmatning! Visserligen har vi en föreläsning om blodtryck men den ska vi ju visa praktiskt på samma dag.


Min mage och jag är inte vänner idag, har haft ont hela dagen. Har en lätt illamående känsla och en oroa i kroppen. Men jag vet inte varför?!
Nu sitter jag här och laddar upp med en kycklingwok med chili och cashewnötter innan träningen. Men först ska jag plugga lite medans jag smälter maten i 1 1/2 timma.


Puss & Kram!




Godmorgon Tisdag!

Det är tisdag igen och det betyder vikt. Jag har gått upp 1kg från förra tisdagen, eller exakt 0.9 gram, hejaheja!! Så nu kanske det börjar gå framåt med viktökningen. Och viktökning betyder att jag har möjlighet att bygga mer muskler!

Ska in till skolan idag, nya avsnitt står på schemat och jag är inte alls redo för det. Hur mycket jag än pluggar på det andra så har det inte satt sig speciellt mycket och då är det inte precis så att jag behöver ha in ännu mer i huvudet. Men det är bara gilla läget verkar det som och idag ska jag ta itur med Vätskebalans & Syrabas. En hel dag väntar och är inte hemma förens 17.30.......

Men när vädret är så här underbart så orkar man med allt! :)



Flytta på dig!


Sitter och äter frukost här vid datorn, helt i vanlig ordning! Mina ögon är helt pajjade av pollena så får inte i linserna, ska försöka om en stund igen. Väntar på att Jennifer ska komma förbi en stund, tror vi ska gå igenom lite plugg. Imorse åkte Jonas till Gävle på massa jobb så nu är jag ensam fram till tidigast Onsdag. Men har så mycket med både träning och plugg så tiden kommer gå jättefort. På Onsdag ska jag sova över hos mina småkusiner, S & Å ska iväg på invigning så jag ska busa brallorna av dem.. Kanske dansa på borden till rockmusik som vi alltid gjorde när dem var mindre ;) Nu ska jag gå och klä på mig lite innan Jennifer kommer.
Puss & Kram på er!


!!!!!


Dagen igår



Igår hade jag först besök av världens bästa mamma! ♥ Sen åkte jag och Jonas hem till Robins föräldrar tillsammans med hela deras släkt på födelsedags grillning och massa trevligheter. Väl hemma på kvällen gick vi över till Emelie och Emil och kollade på fotbollsfinalen. Efter det drog vi igång med världens frågesport, riktigt kul! Självklart förlorade jag, minst allmänbildad av alla ;P Jonas vann, men det gills inte för han är ju gammal skrutt och upplevt mer och vet mer! Vi kan säga så i alla fall ;).... Även igår slutade kvällen 03.30, förstår inte hur vi orkar eller lyckas!

Idag var vi uppe relativt tidigt, vi tvättar och sen har vi storstädat hela lägenheten. Jag har till och med skurat så nu doftar det rosor i hela lägenheten. Fick även till ett bra axel och mag pass på gymmet för en timma sen.

Kl 17 blir det fotbollsmatch på vasavallen med massa vänner, stallarholmen - aspö möts! Tur har vi med vädret också :) Nu ska jag kila ner till tvättstugan. Pusseligos!

Blödig

Jag tror jag lider av allvarliga hormonrubbningar! Jag grinar för minst lilla och då behöver det inte ens vara något sorligt. Nu sitter jag här och bölar åt postkodsmiljonären när dem delar ut pengar till människor i samma område. Okej om jag grina för att jag inte får några pengar, men nej här sitter jag och gråter för att dem blir så glada. Grinar till varenda avsnitt av Älskling du har blivit en tjockis gör jag också. Vad är det för fel på mig?! Känner mig skitlöjlig!
Sen är det ju skillnad på att känna sig ledsen, tycka något är sorligt till att gråta..det ska ju mycket till för att tårarna ska rulla ner från ögonen. Men det gör det minnsan på mig varje gång jag är "ledsen" eller "lycklig". 

Sen tänkte jag på en sak, förr gick det alltid bra saker på tv på Fredagar.. Nu går det bara tråkigt! Jag får stå ut med Let´s dance (det är bara kul när det är fartfyllda danser) en timma innan högklackat börjar. För det är hur bra som helst! Sen när baby kommer hem ska vi titta på nya american pie filmen.

Har tryckt i mig 12 bitar sushi, så nu är jag så mätt så mätt! Ska lägga mig och gäsa lite här på soffan en stund. Trevlig kväll på er finisar!


En seg fredag

Vi gick över till emelie och emil igår för att kolla på hockey, och det slutade med att vi kom hem strax innan 03.30 imorse. Det hade till och med börjat ljusna ute, men då var jag så trött så jag kunde somna gott ändå. Vi satt och snacka skit, drack vin och sen slog vi till med en skräckfilm runt 01.30. Mycket lyckad kväll!

Blev terrad på telefonen tidigt imorse av båda jobben. Jag var så trött så jag orkade inte att svara! Ringde upp senare och valde plugget framför pengar.
Vi gick upp runt 11 och vi är fortfarande helt döda. Jag har pluggat sen vi gick upp och nu står mina ögon i kors.
Ska iväg och träna om någon timma så jag piggnar till lite. Jonas ska iväg på match hela kvällen så jag ska bege mig ut och hämta hem lite sushi och bädda ner mig i soffan och ha fredagsmys.


16 månader

JAG ÄLSKAR DIG!!


En röd dag


Kvalitetstid

Godmorgon på er!

Jag blev väckt av världens finaste imorse med frukosten framdukad. Han är underbar! Om en timma ska jag åka iväg till Madde, det var så länge sen så nu är det stor saknad. Sen ikväll är det dags för Framsida ben och mage innan en spännande kvartsfinal väntar på tv 20.00. Tror jag skippar plugget idag, ibland måste man få ha en ledig dag och bara göra saker man tycker om.. Håller ni inte med?!



Min onsdagskväll....


sextondeifemtetvåtusentolv

Arbetsdagen har gått bra, träningspasset har gått bra och nu ska jag sätta mig och plugga. Har en känsla av att det kommer gå mindre bra. Det är så sjukligt mycket, vet inte vart jag ska börja alls. Suck!

Ja såhär färgglad är jag om dagarna, grön tröja, ljusråsa byxor och illrosa skor..


upp och jobba igen

Nu sitter jag här 05.53, jobbar dagpass idag! Är så himla trött, ska bli ett nöja att sova plugga när jag kommer hem.. Musklerna ska få sig en omgång även dem idag, så jag har fullt upp resten av dagen. Men imorgon får jag sova ut! Hoppas ni känner er lite piggare och fräschare än vad jag känner mig :)
Puss!

Inte alls kul

image description


Tänk vad sjukt att naglar kan vara en så personlig grej!

Godmorgon!


Dags för veckovägning, tyvärr blev jag lite besviken då jag har tappat lite vikt. Dock bara 3 gram och det kan vara orsak av någonting annat. Men jag tror det kan vara att jag varit sjuk och då behöver ju kroppen extra energi så då har dem lånat lite. Jag hoppas nu på en nya vecka med samma schema fast utan sjukdom. Kanske kan vågen ändra till nästa vecka. Jag blir tokig av att stå och stampa, jag vill gå upp!!!

Till ett annat i-landsproblem men som faktiskt är jobbigt för mig..Idag är jag tvungen att klippa av mig mina naglar för all framtid. Kommer få se dem igen när jag går i pension.. Ni kanske tycker jag är löjlig men naglarna tillhör faktiskt mig och jag kan inte minnas när jag hade korta OMÅLADE naglar! Det kommer kännas jättekonstigt och jag kommer känna mig otroligt jätteful om händerna. Jag hatar detta men förstår ju risken inom vården! Med tanke på att jag valt detta yrke till min livstid så får det ju bli såhär.. Jag kommer ju aldrig komma undan med långa naglar! Jag får ju inte heller ha nagellack på mig inom vården och det kommer betyda att jag kommer måla, ta bort, måla, ta bort, måla, ta bort när det är dags för lediga dagar!
Tänk vad sjukt att naglar kan vara en så personlig grej!

Nu ska jag åka in till skolan för en halvdag med respirationsapparaten innan jag ska hem och vända för ett kvällspass på jobbet, 14 - 21.30!

Hoppas ni får en fin dag!

Redan för 5 år sen var naglarna med


Mina alldeles egna naglar på balen!!!!

5km en härlig måndagskväll tillsammans med min kärlek



Föreläsning


Lite dagens


take me by the hand and tell me you would take me anywhere.

Ja då var det ny vecka och Måndagmorgon. På mitt schema står det skola hela dagen, cirkulationsapparaten! Det vi gick igenom förra veckan har jag ju redan läst så det var inte så jättejobbigt eller stressande för kroppen. Men nu börjar vi läsa andra saker som jag inte har läst i medicindelen så nu måste jag vara hundra procent fokuserad.

Är det fint väder ikväll ska jag ta med min älskling ut på en springtur och inviga nya skorna.
Annars blir det nog fullt med plugg! Hoppas ni får en bra dag :)

Puss & Kram


















Före-bilder

Nu ska ni få se lite bilder på FÖRE..Har kört mitt program i 1 veckor nu! Sen om två månader ska jag visa er EFTER bilder. Jag tror det kan hända en hel del :) Ni får ursäkta lite halvt avklädda bilder, det är svårt att se resultat med kläder på. Jag har satt på mig min bikini så det blir inte så farligt.

Dessa bilder kan man säga är resultat av ca 3 månader med enkel styrketräning genom hela kroppen. 3x12 på varje muskelgrupp i princip. Det är så kul med styrketräning, roligare än all kondition i världen. Om ni är sugna på att börja styrketräna så tveka inte, det kommer vara det bästa som finns! 


Skuldra + axel


Rygg

Biceps utifrån

Lår

Mage, svårt som attan att få fram dem där rutorna alltså!!!

På tisdag morgon ska jag väga mig igen, jag hoppas vågen har stigit!!!!
Nu ska jag plugga vidare, puss o kram!

Hockey!






Taggad tjej innan vi skulle åka!

Hockey-VM Globen

Min fart går på 20% kan jag säga. Jag tror jag är sönderstressad och "utarbetad" igen. Fick en sådan här period i vintras och var liggandes i över 2 veckor med många blodsockerfall och huvudvärk. Nu har jag exakt samma igen. Jag gick och la mig igår vid 23.00 och vid 9 imorse vaknade jonas.. Jag var fortfarande så trött så jag klarade inte av att gå upp. Vid 10 gick jag upp och åt frukost, sen tvärsomnade jag i soffan och vaknade upp kl 13 igen. Har varit uppe en stund nu men vill helst av allt bara lägga mig och sova. Det är så konstigt för jag har ingen feber och ingen förkylning. Haft lite svullen hals i och för sig. Men har ett ständigt tryck vid ögonen och är helt svag i kroppen....

Ska hoppa in i duschen och hoppas på att jag blir lite piggare. Det är ju Hockey-VM i Globen ikväll som gäller :) Jag ska köra hem ikväll också eftersom jag låter killarna få dricka öl. Men men det går säkert bra!


Nu till något väldigt konstigt! På juldagen försvann mitt körkort och vi letade som galningar överallt efter det. När vi insåg att jag måste ha tappat det så polisanmälde jag det och fick vänta på ett nytt i 2 veckor. Idag var Simon på begravning och då lånade han Jonas svarta kavaj och när han kom hem så sa han:
- Alex har du inte saknat dit körkort?!

Jag tittade på kortet och bara..vafan gör det i kavajen det ligger ju i plånboken. SEN SLOG DET MIG, det var ju det försvunna körkortet från juldagen. Hahaha så jävla typiskt! Då har det av någon konstig anledning hamnat i jonas kavajficka och legat där sen dess. Jaja nu har jag ett nytt körkort, dock mycket fulare bild och tråkiga utgifter efter det gamla.. Men sådant är livet!

Nu väntar duschen! Puss o Kram ♥


Fredagsglädje

Äntligen fredag, min favoritdaaaaaag! Har varit i skolan halva dagen och sen mötte jag upp mamma efteråt på en lunch och liten sväng på stan. Fick med mig sköningarna i det tidigare inlägget hem :D

Nu har jag och J storstädat här hemma för om några timmar kommer Robban & Lina på middag/hockeykväll. Mycket trevligt. Middagen blir så avancerad som tacos, för jag har ingen ork att laga något mer avancerat eftersom jag fortfarande mår piss i kroppen. Huvudvärk, ont i lederna och ett tryck bakom ögonen...sen halsen också! Men men jag kan ju inte tycka synd om mig själv för det.

Lillskruttan kommer på besök snart också, hon ska få sitta på köksbänken och vara med och skära grönsaker. Kanske få en gurka eller två :)

Imorgon blir det globen, jag börjar bli nervös. Tror jag börjar få sympatikuspåslag i kroppen! (vilket man får i kamp) !!!!

Pusseligos!

Nya älsklingar

Tackar min sambo för nya löparskor och tackar mamma för nya sneakers, är så glad!!!!!!


Proteinsmoothie

1 dl vatten
1 skopa proteinpulver (päron/vanilj)
1 dl lätt yoghurt
1 dl kesella
1-2 dl frysta hallon

Avslutar kvällen med lite näring efter allt pluggande och den förbannade halsen som gör så ont!


Min första dag på nya jobbet

Gick hur bra som helst, jag trivs redan! Boendena är jättemysiga och arbetskollegorna likaså. Där kommer jag nog att trivas. Nu kan jag tala om för er att jag är helt slut och har fått ont i halsen. Mycket plugg väntar dessvärre! Skjuter mitt träningspass idag till lördag istället eftersom jag inte mår så bra. Ha en trevlig kväll allihopa ♥

Stänger ihop hjärnan och går hem

Nu har jag lagt ihop plugget för idag, sitter här och äter avokado med keso och ägg. Hur gott som helst, sen har jag fått någon himla dille på aromat, kan inte sluta ösa det på allt jag äter!!

Fick till ett riktigt bra rygg-triceps-mage pass idag på gymmet. Trivs kanon med nya schemat! Det enda jobbiga är att jag måste äta hela jävla tiden. Jag är ju inte ens hungrig ibland och ändå måste jag trycka i mig. Men vill man vara fin får man lida pin ;)

Vi har fixat biljetter till hockey-VM på lördag i Globen, Sverige mot Italien. Ska bli riktigt kul! Har med mig världens bästa killar också, då kan det inte bli så mycket bättre! Nu ska jag ta och runda av här och snart krypa ner i sängen. Börjar 07.00 imorgon på Kristinagården och det är ingen tid jag är van att börja om jag säger så.

Hoppas ni mår bra!


Så trött

Jag tror jag blivit bortskämd med att inte behöva plugga dagar ut och dagar in. Jag kan iallafall säga att det känns i kroppen. Jag är totalt körd i huvudet och kroppen. Sen att jag tränar stenhårt på det gör ju att man blir ännu tröttare! Allt går verkligen i ett och det är så mycket information, mitt huvud klarar inte det! Idag har vi iallafall halvdag, sinnesorganen :) Sen är det lugnt fram till nästa vecka då massa nyss kör igång igen.

Imorgon ska jag iallafall gå min första indroduktion på Kristinagården, skönt med lite omväxling.
Nej nu är det dags att skärpa till sig och kila till tåget, hoppas ni får en bra dag ♥


Det gäller att må bra

Idag är jag något mer utvilad än vad jag var igår, sömnen inatt var verkligen väl behövlig! Jag har även världens bästa kille som ställer upp nu när det är lite rörigt, kommer med kramar och fina ord. Igår diska han två gånger OCH lagade mat. Finns inga ord, han är amazing! ♥

Jag vägde mig imorse och min startvikt är på 52,4 kg. Jag kommer väga mig på samma sätt om exakt en vecka och hoppas vågen står på några kilor mer då. Mitt mål är ju att gå UPP i vikt. För när man vill bygga muskler måste man få i sig mer energi (mat) än vad man gör av med. Vet att många andra strävar efter det motsatta resultatet, de vill gärna göra av med mer energi än vad dem får i sig och då bränner man fett. Men det är en helt annan del. Så jag hoppas alltså jag har gått upp några kilo på en vecka. Vad tror ni, tror ni jag klarar att gå upp eller kommer jag gå ner?! Eller samma vikt?


Jag själv är inte så intresserad av vikter egentligen, men för att veta om jag utvecklas genom bygge av min muskelmassa har jag fått strikta order om att väga mig. Så nu får vi se :)

Nej nu måste jag göra mig iordning för en heldag i skolan om nervsystemet. Njut av dagen!


Slut som artist

Jag säger hejdå till mitt liv och hej till anatomi & fysiologin!!! Har pluggat från 9.00 - 20.00 idag..Och då är jag inte ens färdig. Tog ett hårt pass på gymmet mellan 20 - 21 för att rensa hjärnan. Nu är jag så trött så jag vet knappt vad jag heter. Nu måste jag sova för att ladda upp för nervsystemet imorgon, antar att dagen kommer bli lika lång om inte längre.

Godnatt! ♥


Klara färdiga gååå...

Egentligen så kan man fråga sig varför lärarna sätter in värstingkursen sist på terminen när vi i princip nästan tagit lov i huvudet....Sommaren kallar och det varma vädret tillåter inte att man sitter inne och pluggar. Vet inte riktigt vad dem tänkte med där?! Det vill säkert sätta våran disciplin på högt prov.

Idag börjar jag med mitt nya program som body buildern hjälpte mig med, och nej målet är inte att blir hur stor som helst.. Ska köra det nu i 2 månader (måndag - fredag varje vecka) tänkte jag. Ska försöka fixa före-bilder redan idag och så ska jag uppdatera med lite bilder under tidens gång. Sen självklart resultatet också när det är klart :)

Hoppas ni får en fin dag med fint väder!




Trött och huvudvärk

Jag har så ont i huvudet idag och känner mig helt sänkt. Jag undrar om det är pollena som spökar?! Eller kan det vara så att all spänning inför tentan och all stress släpptes som en bomb när den var gjord och att det är därför jag mår såhär?! Hmmm..

Lillskuttan kommer iallafall till mig snart, har längtat efter henne! Vi ska gå iväg och gunga, som hon älskar :).. Jonas är på match idag igen så jag hoppas det går bra för dem.

Har setat i 2 timmar nu och läst grundläggande kemi & fysik för att vara lite redo till imorgon. Fast jag redan har läst detta en gång i Kalmar så är det likt förbannat så jävla svårt. Men det kanske klarnar upp med tiden. Jag borde ju få en bättre förståelse för det den här gången eftersom jag borde kunna lite?!?!
Nu ska jag klä på mig så jag är redo när skruttan kommer. Puss o Kram!

Biffa!

 


Nu har jag varit och inhandlat massor av gotte till min träning! Nytt protein och nya kolhydrater. Jag har även fått hjälp av en föredetta body builder :) Hon var så himla gullig och la upp ett program åt mig så nu ska det byggas muskler ordentligt. Hon har lärt mig massor om kosttillskott och träning också! Jag kan inte mer än tacka och buga.


Idag har jag städat undan alla papper och böcker från förra kursen. Ääääntligen är det över! Tentan gick hyffsat, så jag hoppas på att jag blir godkänd. Men bara det att kursen är över för stunden är en älskevärd känsla. På måndag börjar vår nya kurs och det kommer vara den tuffaste på terminen. Men jag är jätteladdad faktiskt!


Nu väntar jag på att älsklingen ska komma hem från sin match och sen ska vi gå och handla lite middag. Det blir lördagsmys ikväll eftersom det inte blev fredagsmys igår. Kram på er!


Dags att tenta av denna långa kurs ordentligt

Dagen med stort D!! Mellan 14.10 - 18.30 idag sitter jag och skriver tenta. Jag ska skriva så fingrarna glöder har jag lovat mig själv. Jag vill aldrig mer se denna tenta! Jag är så sjukt trött i huvudet och känner mig helt sänkt. Kommer ju bli kalasfull på bara ett glas vin ikväll känns det som. Men lite måste vi ju fira! :D

Blir kvar i etuna efter tentan och så ska jag och tjejorna fixa iordning oss hemma hos Olivia och köpa med oss mat hem. Sen blir det en träff med klassen på någon pub och sen får vi se vad resten av kvällen bjuder på.

Lycka till idag alla syrror! puss o kram!


Klara den praktiska tentan!

Praktiska tentan = Godkänd
Nu väntar bara baddaren imorgon med firande efteråt vare sig det går bra eller dåligt. Nu ska jag gräva ner mig i plugget tills Jonas kommer hem vid 21.00 för då ska han förhöra mig och jag ska kunna allt glasklart sa han innan han drog. Ajaj Kapten!

Praktisk tenta väntar

Jag är nervös!! Om 2 timmar cirkus så ska jag ha min praktiska tenta. Delas in i slumpmässiga grupper och sen få ett vårdfall vi ska fixa alla momenten i medans studenter och två lärare tittar och bedömer. Men med det här härliga vädret så är jag pigg och glad! Inget kan väl gå fel då?!

Är tillbaka hemma redan vid 12.30 och då är det råplugg som gäller tills imorgon. Den tentan är jag inte lika peppad för, kommer säkert regna också bara för det ;P Nu måste jag varva ner lite i all nervositet, hoppas ni får en fin dag!

Detta ska vi ha tenta på idag:
- allmänn vårdbädd
- patientens personliga hygien
- munhälsa
- nutrition
- orörlighet, komplikationer
- trycksår (förebyggande)
- dödsfall (återgärder inom hälso- och sjukvård)
- basala hygienrutiner och personalhygien
- förflyttnigar
- förflyttningsmaterial

puss o kram!




Post-it hjälper mig att plugga



Syrran har blivit stucken igen

Det stämmer, jag har nyss varit och tagit mitt sista leverprov. Hoppas den mår bra! Har ätit roaccutan i över en månad nu och det börjar bli mycket bättre, det på bröstet och ryggen är helt borta och lite kvar i ansiktet :) De värsta bivärkningarna har lugnat ner sig så jag måste säga att jag mår väldigt bra denna gång när jag äter dessa tabletter. 


Idag är sista ruschen för pluggandet, iallafall för den praktiska tentan som infaller imorgonbitti 9.15! Jag är så sjukt nervös så jag vill bara bli av med detta för evigt. Jonas förhörde mig igår på allt som är till salstentan och han tyckte jag var duktig, känns rätt skönt att höra när man tycker allt är katastrof! Men jag har lovat mig själv att inte stressa upp mig och ta det lugnt!

Ska hinna med ett träningspass idag också, men det får bli senare för måste koncentrera mig på pluggandet. Hoppas ni får en bra dag allihopa! Kram

Sjukt opepp på vardagen just nu....


Valborg

Det blev en prefekt Valborg tillslut. Våran fina brasa fick vi bara njuta av en stund innan polisen och branmännen kom för att släcka den. Idag mår jag skit och känner mig inte alls som människa. Ska försöka ta tag i pluggandet...suck!

RSS 2.0