Färgat håret och bakat

Idag har jag varit hos frisören, i FYRA TIMMAR!! Fråga mig inte varför det tog så lång tid..men det gjorde det iallafall! Nu är jag redhead igen. Skulle kunnat bli lite rödare, men ska fixa till det nästa färgning. Annars är jag jättenöjd! Efter att ha väntat sen oktober 2011 på att få göra något fint med mitt hår har jag äntligen fått en jämn färg i hela håret. 
 
Som jag nämnde tidigare ska jag baka massor av nyttiga bakverk denna vecka och nu har jag inhandlat det sista till alla ingredienser. Men kvällens bakverk bjöd på allt mer än nyttigt, men bra för hjärtat och bra för själen :) Muffins med vit/mörk choklad. Det finns bitar av vit choklad i dem också :) Några ska självklart min älskling få när han kommer från träningen, och resten ska jag faktiskt gå med till jobbet imorgon. Saknar dem redan så kan lika gärna gå dit och fika och ge dem lite gotte!
 

Slutar aldrig kämpa!

Gjorde minsann inte bananflugan för sin banan. Jag skulle göra en smoothie imorse och tog en banan från fruktskålen, tydligen snodde jag maten från en liten bananfluga som hängde med mig bort till bänken och satt fint bredvid och titta på när hans/hennes banan blev mos. Jag gick sedan vidare in till vardagsrummet och avnjöt min frukost.. Men vad satt bredvid mig vid kontoret under hela tiden jag drack min smoothie?! Jo bananflugan. Han slutade aldrig kämpa för att få tillbaka sin banan. Tråkigt flugan, tråkigt!
 

Växter i mitt hjärta

Ett hem utan växter och blommor är inte ett mysigt hem enligt mig. Vi har inte haft mer än en växt i vår lägenhet fram till igår för att vi ville vara klara med inredningen först för att veta vart vi ska placera alla växterna. Sen är det ju inte billigt att köpa växter heller precis. Sen så har jag gått och suktat efter ett par speciella krukor som jag velat ha länge. Igår blev dem mina :) Vi köpte 6 växter och 6 krukor igår och vilken skillnad på hemmet det blev. Så mycket mysigare att gå in i alla rum när man möts att liv i fönstrena.
 
Tog en bild i vardagsrummet och på mina efterlängtade krukor. I köket blev det två jättefina vita krukor, också med gröna växter. I sovrummet blev det två mindre gröna växter med massor av rosa små blommor i vita krukor. Jag är så nöjd!
 
 
 

!!!!!!

 

.....


Suck!

När jag äntligen har min lediga dag denna vecka så blir jag soffliggandes med hjärtrusningar och order att vila! Jag som skulle gå promenad, besöka gymet, baka till jobbet eftersom det är min sista dag på jobbet på söndag.... Inget orkar jag och mitt minne är totalt borta... Att stänga av plattorna på spisen är jag noga med men för en stund sen när jag gick ut i köket stod plattan på sen 8 imorse, alltså tre timmar! Jag har inte tid med någon rehabtid nu, jag vill bara vara frisk och som alla andra!


Nu vill jag ha höst och alla mina stövlar!


Mitt underbara jobb

Go kväll på er! Det har varit en bra dag på jobbet..Jag kommer verkligen sakna jobbet när jag börjar plugga igen. Jag har nog inte haft ett roligare jobb. Varenda gång jag berättar vad jag gör på jobbet rynkar folk på näsan och bara "usch, är det verkligen kul?!" Jaaaa det är det, jag älskar det! Jag hjälper dem gamla och sjuka med lycka vare sig det är bajs, kiss, snor, intelligens som små barn, evigt tjatande, tvätt, matningar, disk, duschningar m.m.
Jag får så mycket tillbaka av dessa fina och underbara människor som har levt så långa liv fullt med minnen och historier. Nu jobbar ju jag på låst avdelning så mina tanter är ju inte riktigt som "vanliga" gamlingar. Det krävs tålamod ut i fingerspetsarna.
Ibland får jag gå in på toaletten och andas djupt för att inte få nervsammanbrått på plats. Men jag lugnar mig och kommer alltid ut med ny energi. Dem är ju faktiskt sjuka och det är därför många av deras beteenden faller sig. Men samtidigt som jag får en snyting i ansiktet får jag en smaskig puss på kinden, så det är verkligen underbart samtidigt som det är riktigt psykiskt påfrestande ibland.
Men jag ser äldre människor med respekt, dem har så mycket mer i sina kroppar och huvuden än vad jag har. Är man nere så märker dem det direkt vare sig dem pratar eller inte. Då får man säg ett smek på kinden istället!
 
 
Har bränt av ett ben pass idag, blir aldrig skönt och köra dem passen.. Det är lika jobbigt varenda gång! Mina små kycklingben bara skakar. Köpte även nytt protein idag. Samma märke som mitt förra bara att jag bytte smak till choklad/hallon. Riktigt nöjd faktiskt :)
 
Nu ska jag ta en dusch och sen krypa ner med baby som kom från träningen lite tidigare idag. Lite mys i soffan sen sängen! Ta hand om er ♥

Nytt i hemmet

Köpte en jättefin bricka i butiken på Parken Zoo igår. Svarta träkanter och äkta lavasten i botten! Blev kär direkt då vi inte har en större bricka och när jag fick veta att det var 50% på den så slog jag till direkt!

Köpte även ett mindre keramik fat med ett kinatecken på.. Har numera mina små örhängen på det fatet. Kolla in inlägget under så ser man en skymt av det guldiga kinatecknet på fatet!


Mina smycken


Dagsform

 
 
 
 
Det ekar tomt i burken på protein, dags att köpa något nytt smarrigt! Men jag tvivlar på att jag kan hitta ett smarrigt med lika läcker burk som jag haft innan ;) 

Tjugonde augusti

Jag välkomnar min jobbiga arbetsvecka med start idag. Jag börjar med en kväll idag och fick därför lite sovmorgon imorse. Ska hinna med ett pass på gymmet innan jag börjar sen vid 14.30! Såhär kommer det se ut:
 
Måndag: Träning + Jobba kväll
Tisdag: Jobba dag + Träning
Onsdag: Pw + Frisören + Jobba kväll
Torsdag: Jobba dag + Träning
Fredag: Pw + Träning
Lördag: Delad tur på jobbet
Söndag: Jobba dag
 
Är alltså bara ledig från jobbet på Fredag. Men som sagt är det min sista vecka på jobbet så det är bara att tuta och köra :) Tror inte jag kommer orka med all träning, men har det som mål i alla fall. Kanske inte kommer vara så aktiv här på bloggen heller eftersom jag kommer vara trött och måste hinna sköta om allt annat här hemma samtidigt. Tur att jag har min älskling som kommer hjälpa mig att få mat och matlådor. Han är bäst! ♥
 
 
Ta hand om er och ha en bra dag!

Det händer överallt?!?

Jag vet att det gör det, men jag vill inte acceptera att det är i samma värld jag lever i. Jag pratar om skottlossning! Jag var nämligen med om den som skedde i Södertälje i Fredagskväll. Vi hörde skotten och allting. Vi såg killen lyfta med ambulanshelikopter påväg till Karolinska. Tyvärr avled han på Lördagsmorgonen av sina svåra skador. Jag tycker det här är fruktansvärt. Jag vill inte bara acceptera att det är såhär och att jag ska hålla mig undan fel människor. Jag vill inte ha kriminalitet, våltäckter, mord och skottlossningar i denna värld. Varför måste människor skada varandra för?! Det spelar ingen roll om det är utlänningar eller idioter, ingen har rätt att dö!
Jag kan tänka mig att detta handlade om någon affär eftersom det sköts fyra skott.. så målet var nog att döda i detta sammanhang. Men även om det bara handlade om dem två så var det ju folk som såg detta, folk som kunde blivit träffade?! När vet man när man är på fel plats vid fel tillfälle?! Är det när man skjuts ner och dör eller?! Ska man bara ha tur att man inte är på fel plats vid fel tillfälle?! .. Jag vill inte säga till mina barn sen att "där utanför dörren, där kan inte mamma skydda er så akta er för att vara på fel plats vid fel tillfälle!!"
 
Än så länge så blir jag så chockad och ledsen när sådan här händer och det måste betyda att jag inte är van vid sådant här runt omkring mig. Jag vet att det händer mycket saker som jag inte lägger märke till. Och det borstar jag bort så lätt från min värld jag lever i. Jag vill ALDRIG bli van vid att sådant här händer, det är fel!!!
 
 

Trött

Igår jobbade jag kväll och jag har sovit uselt inatt...Så nu efter en dag på Parken Zoo är jag helt slut. Funderar på att gå och sova en stund. Jag har ju trotsallt sovmorgon imorgon så behöver inte skynda mig i säng ikväll. 
Skiver nog lite mer ikväll när jag är piggare. puss & kram!

Parken Zoo med mina kusiner idag

 

Jag har gosat ihjäl mig


Svar på en kommentar

En kommentar jag fick under mitt acne-inlägg:
"Utsöndringen av talg styrs visserligen i första hand av våra hormoner men anledningen till att detta resulterar i finnar ligger i vad vi äter. De bakterier som bildas då vi får finnar lever i huvudsak på socker vilket innebär att mer socker(och livsmedel som bryts ned till socker, alltså kolhydrater) ger en gynnsam miljö för dessa bakterier. Tar vi bort sockret kan bakterierna inte utvecklas och talgproduktionen, stor eller liten, resulterar inte i lika stor grad/eller alls i utbrott av finnar. Det här är fakta, kuriosa är att jag personligen blev av med min akne genom att utesluta socker och kolhydratrika livsmedel. Det här verkar vara ett stort problem för dig så det kanske är värt att testa? Ett plus i kanten är att det där att man behöver kolhydrater för att träna bara är skitsnack, faktum är att det går hundra gånger bättre utan. Ett tips bara."
 
Svar:
Tack för tipset!! Jag vet att en del acne har med kosten att göra och att socker är en stor bov i dramat. Men i mitt fall är det inte kosten som måste ändras för att jag ska bli av med mina finnar. Sen är inte jag en person med överdrivet intag av socker. Jag äter bra och varierande kost men unnar mig självklart sötsaker ibland. Mitt problem är att mina talgkötlar är inflammerade, det är som att någon sitter och retar körtlarna så att dem producerar talget. Som att dem hakat upp sig liksom! Det min medicin gör nu är att ta bort inflammationerna i talgkörtlarna. 
Vad skönt att höra att du hittade din grej mot din acne, vi alla är ju olika och alla svarar på olika sorters "behandlingar". Jag har varit på hudkliniken ett antal gånger och dem har aldrig sagt något om att mina finnar har med min kost att göra. Självklart skulle det vara värt att prova men jag klarar mig inte utan kolhydraterna!!
 
Vart har du hört eller lärt dig att man inte behöver kolhydrater för att träna?! Jag vet inte vilken typ av sorts träning du utövar men ska man träna hårt måste kroppen ha bränsle.. Precis som bilen går på bensin. Självklart är vi alla olika här med och kanske behöver mer eller mindre för att orka ta ut sig till sitt max! Men jag vet att vid konditionsträning så är det första som kroppen måste ha är kolhydrater för att orka, det är även kolhydraterna som bränns först. Vid styrketräning måste vi ha kolhydrater för att orka maxa våra muskler och det viktigaste är efter då vi brytit ner våra muskler totalt. Kolhydraterna ger dem energi att byggas upp igen. 
 
Jag har faktiskt erfarenhet av detta då jag började styrketräna med enbart en bra kost. Men när jag sen började lyfta vikter rasade blodtrycket och jag höll på att svimma. Det var såhär alltid och det var aldrig kul att aldrig få ta ut sig till max och många gånger gå hem för att man var så yrslig. Jag pratade med en väldigt erfaren person inom träning och en PT och båda menade på att kolhydraterna är livsviktiga vid träning. Jag fick order av att ta tillskott av snabba kolhydrater både innan och efter i träning (man blandar dem i vatten).. Efter att jag började med det så har jag aldrig fått blodtrycksfall och jag orkar hur mycket som helst. Men som sagt är vi alla olika och för mig är kolhydraterna jätteviktiga! Jag läser även till sjuksköterska och inom anatomin & fysiologin får vi lära oss hur viktiga alla näringsämnena är för att kroppen ska fungera. De som exempel går på LCHF utsätter sin kropp för katabolt tillstånd (när det gäller naturlig uppbyggnad av människokroppen) sen tror sig många att de mår bättre av att äta det, men ser inte vad som händer på insidan av kroppen. Men jag tycker inte man ska utesluta någonting utan istället äta allt men i rätt mängder och vid rätt tillfällen.
 
(katabolttillstånd är: brist på tillräcklig näring, kroppen börjar att bränna sin egen muskelvävnad för energi, och börjar lagra energi i fettvävnaden eftersom det har gått in i svältläge.)
 
Men det är roligt att höra hur andra tränar och hur kosten hålls. Jag menar kan du träna hårt utan kolhydrater och får fin hy på köpet så är ju det rena drömmen! :)

Träningsvärk

Godmorgon!
 
Idag har jag varit effektiv, började morgonen med en pw tillsammans med emelie. Sen gick jag direkt och handla! Vi har haft lite problem med tvkanalerna här hemma, så när jag var påväg hem sprang jag på vaktmästaren i trapphuset.. Han var snäll och hjälpte mig att ta bort ett filter i uttaget som spärrade vissa kanaler. Tydligen använde man sig av det förr när vissa inte ville betala för alla kanaler. Så nu är det fixat! Har suttit och gjort kanalsökningar och organiserat alla kanaler på ett bra sätt. 
 
Sitter och dricker mina snabba kolhydrater för att snart ge mig iväg till gymmet. Ska riva av mitt sista träningspass för denna vecka, 7 av 7 slutförda. Skönt att vara tillbaka på banan igen. Nya träningsprogramet fungerar än så länge kanon och det är inte mycket jag varit tvungen att ändra på. Men med tanke på att musklerna inte varit igång så här hårt på ett tag så har jag haft jävulsk träningsvärk. Men jag får väl passa på att njuta för nästa vecka lär jag inte få besök av den längre. Träningsvärk är inget mått på att man tränat bra, utan mer ett mått på en otränad muskel!
 
Såhär står det om träningsvärk:
"Träninsvärk är muskelsmärta som är en följd av träning med ovana övningar eller rörelser samt av excentriskt belastande träning."
 
 Visste ni även att ni måste få mjölksyra i muskeln VARENDA gång ni tränar för att utvecklas i träningen. Får ni ingen mjölksyra så har inte musklerna jobbat tillräckligt hårt och då står man mest och trampar på samma ställe. Musklerna måste alltid utmanas för att de ska växa, det betyder inte alltid mera vikt utan det kan vara några extra repetioner, en annan övning eller dropset. 
 
Ikväll ska vi till Södertälje, hem till Madde & Mackan på middag. Ska även äntligen få träffa deras nya tillskott till familjen :) Lilla underbart söta Leia ♥
 
 
Ni kanske undrar vem jag ska pussa på heeeela kvällen, inte är det jonas, madde eller mackan iallafall ;)

Onsdag

Idag hat varit en mycket bättre dag! Gick upp kl.8 och gick och hämta upp Emelie och så tog vi oss en rask pw på 5km :) riktigt skönt i solen! Vi åt sen frukost hemma hos henne innan vi la oss och solade på hennes balkong.. Vilken sensommar vi har fått, helt underbart! Hoppas den stannar augusti ut.

Vid 13 tiden åkte Emelie till jobbet och jag åkte hem och käka lunch innan jag stack till mitt jobb.. Och här sitter jag nu med alla tanterna och ser på tv, slutar om 30 minuter!

Imorgon väntar jobb igen fast ett dagpass mellan 7-14.17! Sen ska jag tillbaka till gymmet, har nämligen lagt onsdag som en vilodag från styrketräning. Ni vet att musklerna växer enbart i vila och bryts ner vid träning! Så vilan är suuper viktig!

Ha en fin kväll raringar <3


Rastlöshetens dag

Jaa exakt som rubriken till detta inlägg...fy vilken hemsk och tråkig dag! Jag vill inte vara ledig mer, tuuur att jag jobbar imorgon. Började dagen med en pw för att sen komma hem och äta frukost efter en dusch. Sen var jag helt galen fram till 14 (rastlös med andra ord). När klockan slog två gick jag ner till gymmet och körde ben, vader och mage i 1 1/2 timma. Totalt slut med darrande ben gick jag hem igen. Satt åter igen och stirra in i väggen fram tills jonas kom hem. Då lagade vi mat tillsammans! Han stack nyss på träning och jag ska lägga mig ner och sätta på en film tänkte jag. Inte alls lika rastlös längre, dagarna är värst! 
 
Ska upp tidigt imorgon för en pw runda med emelie och sen ska vi mysa lite på förmiddagen innan båda ska mot varsit kvällspass på jobbet. Så morgondagen kommer inte bli så hemsk som idag, tack & lov! Jag är inne i en dyster period just nu och jag hoppas det släpper när skolan kommer igång. 
 
Sjömannen ber inte om medvind, han lär sig segla!
 
Imorse; min mysiga pw i solen!

Vill sätta tänderna i denna karl

Igår när kl slog 21.00 skulle J se någon ny serie som inte intresserade mig ett dugg..så istället för att yra omkring som en höna och må dåligt av raslösheten slog jag på en film på datorn. Love is not a crime hette den. Riktigt bra film, typisk alexandrafilm. Spänning med kärlek! Så seee den! Jag kan ju locka er med att Peter facinelli spelar huvudrollen. Vill bara sätta tänderna i honom!
 
 
 

20 cm utväxt

Dagen har rullat på precis som planerat och jag fick (kors i taket) till ett bra gympass. Det var härligt att vara tillbaka, jag hade nästan glömt hur kul det är att lyfta vikter. Så imorgon ska ben och vader få sig en omgång. 
 
Va förbi min frisör i förmiddags och nu ska vi göra ett färgtest på mig. Min hårbotten har ju varit sjuk sen februari och hon vet fortfarande inte om hon vågar färga mitt hår. Det är stor sannorlik att det blir en reaktion i håret och då kan det sluta illa. Så nu ska jag dit nästa onsdag och så ska hon lägga färg på en liten fyrkant i håret och så ska vi se vad som händer med hårbotten. Är det ingen större fara ska vi färga mitt hår v.35. Hoppas Hoppas att hårbotten inte strular mer, jag vill så gärna bli fin i håret igen. 20 cm utväxt är inget jag hurrar för direkt! 
 
Väntar på att Jonas ska komma hem så ska vi laga mat. Det blir kycklingklubbor ikväll! 
 

Kolhydratsskål! Mot gymmet


Helgen i sitt Esse

Ikea var fantastiskt, in hoppade två lyckliga kvinnor, två lyckliga barn och en mindre lycklig mentalt förberedd man! Det var inte så lite vi handla heller, två sängar (extra sängar i), skrivbord, stora bokhyllor, köksö m.m. Tror vi hade uppåt 20 stycken paket där varje vägde minst 40 kg. Så det var ett gympass från start till slut på den dagen. 
 
På kvällen kom mamma & pappa hem till oss på kräftskiva och ååh vad gott det var. Jag åt och åt och åt och alla tyckte jag skulle sluta äta men jag åt och åt och åt lite till ;) Både kräftor, räkor, melon, ostar, baguetter, vindruvor, kex, västerbottenpaj m.m. 
Till efterrätt avnjöt vi Icas goda kladdkaka och kaffe. Mycket bra kväll!
 
Igår åkte jag ut till mina kusiner på morgonen för att hjälpa till att skruva ihop lite av det vi hade handlat dagen innan. Jag och Åsa han skruva 2 sängar på 3 timmar. Helt sjukt vilka jättesängar! Första sängen tog 2 timmar och sen när vi visste hur det skulle byggas ändrade vi om ordningen på byggandet och byggde smart istället..då tog det bara 1 timma!
 
Åkte hem till 16.00 då Handbollsfinalen skulle börja. Vilken jävla rysarmatch, jag nästan käka mina fingrar under dem sista 15 minutrarna. Det är inte okej för hjärtat att visa sådant här på tv! Trots att Sverige inte vann så kämpade dem jävulskt bra och kan stå stolta på en andraplats!
 
Meningen var att vi skulle gå och se nya Batman på bio igår, men jag var helt slut efter dagen så jonas sprang iväg och hämta mat och så kolla vi på film hemma i soffan istället. 
 
Idag är det måndag och jag är typ frisk vilket betyder att jag ska sätta igång med träningen på riktigt igen. Vågar jag säga såhär? Då blir jag väl sjuk under dagen istället :P .. Idag efter lunch så är det rygg och triceps som står på schemat! Men först ska jag luncha med mamma ♥
 
Det viktigaste för mig nu är att äta bra, få kontakt med alla musklerna igen och gå UPP i vikt. Jag har rasat nästa 3 kg på att bara ha ett träningsuppehåll! Och då är det inge fett som försvunnit utan muskelmassa :(
 
Ha en bra dag allihopa! ♥

På utflykt

Är uppe tidigt idag trots att jag inte jobbar, ska nämligen till Ikea med min andra familj :) älskar ikea och nu ska vi inreda pojkarnas rum som står nymålade och fina där hemma och väntar!

Sen när jag kommer hem ikväll så kommer mamma och pappa till oss på kräftskiva! Äntligen ska jag få mumsa kräftor, som jag längtat!!

Hoppas ni får en bra dag allihopa :) puss!!


Fredag

Godmorgon finisar!
 
Som ni såg på inlägget under startade jag morgonen med en powerwalk. Det började regna men var lika skönt ändå :) Idag är det dags för jobb igen, jobbar kväll med Sofia så det blir inte så pjåkit. Men innan dess ska jag handla kräftor som vi ska ha imorgon, tvättlappar till min tant och hämta ut ett paket på posten. 
 
När jonas åkte på träning igår åkte jag med fast hem till mina kusiner. Väldigt mysigt och kommer göra detta fler gånger istället för att sitta rastlös hemma och glo. De håller på att bygga ut huset och renovera så det var full fart där hemma. Vi lekte med alla Vilmers vilda plastdjur, kladda med pannkakor och grädda, myste med Hedvig och bädda ner oss under täcket i soffan och såg en tecknad film. Jag älskar att vara hos dem! Ända gången jag känner mig riktigt hemma och aldrig tvivlar på mig själv. 
 
 
 
Hedvig är så söt så man bara vill äta upp henne! Hon är en afrikansk pygme igelkott, men just nu är hon bebis också :) 
Nej nu ska jag gå och föna håret och sätta mig och titta i nya elloskatalogen som vi  fick idag. puss!

PW

Äntligen börjar jag bli frisk!


Den delen jag avskyr mest hos mig själv

Om 62 dagar, ca 2 månader ska jag dricka mig full på vin, jag ska pryda mina läppar med fina läppstift och läppglans, jag ska lägga mig i solariumet, jag ska smörja in min kropp i goda body butters, jag ska gömma glasögonen så långt bort som det bara går, jag ska färga mitt hår och jag ska njuta av min fina hy utan finnar!
 
Hängde ni med där eller?! Jag slutar alltså med helvetes medicinen roaccutan om 62 dagar och då har jag pinats i 6 månader utan alkohol, nariga läppar, SOS krämer för extrem torr hud, trasiga hornhinner, linsförbud, en avhållsamhet till solen och en hemsk utväxt i håret på 2,5 dm!! Det är INGEN som förstår hur man mår när man inte får vara och göra som alla andra?! 
 
"Nej tack, jag får inte dricka!"
"Jag vet, jag är blek..men får inte vara i solen!"
 
Man kan säga att allt mitt yttre fix och trix har varit totalt nerlagt under ett halvår. Samtidigt som jag har andra bivärkningar inombords som ingen ser! Denna medicin är verkligen älskad så mycket som hatad. Det har tagit betydligt längre för finnarna att lugna ner sig denna omgång, men nu äntligen hoppas jag att dem är påväg bort. Är dem inte borta om 5 veckor kommer läkarna förlänge behandlingen med 3 månader och då hoppar jag vid närmaste stup! Nej kanske inte, men jag vill inte ens tänka tanken! 
 
Såhär ser jag ut idag:
 
Man ser att det börjar försvinna på kinderna och det är nu mest ärr där! Men runt munnen är det tyvärr fortfarande en del :( Jag har inte svårt för att prata om detta längre eftersom det har blivit en "del" på mig. Men det är även den delen jag avskyr mest hos mig själv och gör så att jag mår så fruktansvärt dåligt många gånger. Många människor brukar säga att jag ska strunta i finnarna och låta det vara en del av mig. Men jag kommer ALDRIG bli vän med finnarna och dem kommer aldrig få vara en del av mig!! Jag hatar dem mer än allt..
 
Såhär såg det ut för 2 månader sen:
 
 
 

Inspiration!

 
 
 

Projekt garderobs-rensning

Hade en väldigt trevlig kväll igår! Gick över till Emil & Emelie på middag, det blev fläskfilé gryta och ris. Himla smarrigt! Sen tog jag och emelie en promenad genom stan på 1 timma innan vi återvände tillbaka för att titta på fotbollen och snacka skit. Väl hemma i min tysta mörka lägenhet satte jag mig vid datorn en stund innan jag la mig i sängen och låg och läste fram till 01.00 inatt. Det var så skönt och så rofyllt! 
Min morgon har även den varit underbar, vaknade kl8?!? Så tidigt brukar jag aldrig vakna, men jag kände mig totalt utvilad och pigg. Men ingen hemma och inga måsten gjorde att jag blev kvar i sängen 1 timma till med boken i hand. Jag känner mig helt lugn och avslappnad idag utan stress, jättehärlig känsla faktiskt! 
 
Sitter just nu och äter frukost, ska ta tag i projekt rensa & städa garderoberna! Jag har så sjukt mycket kläder (mycket jag inte använder, men som tar plats). Jag hittar inte det jag vill åt. Sen är det snart dags för lite höstshopping :D Så det måste ju finnas plats åt allt det nya! 
 
Ni ser ju själva hur det ser ut:
(plus en korgsektion i den stängda garderoben som ni inte ens ser på bilden)
 
puss&kram!
 
 

Nya örhängen


Hemsk morgon.. spyor, blod och smärta

Vaknade imorse kl 8 av en konstig, obehaglig, skrämmande, smärtsam känsla i hela kroppen. Jag kunde inte sätta fingret på vad det var, det enda jag visste var att jag mådde sjukt dåligt. Smärta i magen, ett fruktansvärt illamående och en konstig värk i huvudet. Jag tänkte bara knäpp som jag är "nu är det dags, nu kommer jag dö!!".. Jag ringde Jonas och var ledsen och livrädd. Jag hade verkligen PANIK!!!
När vi lagt på så gick det inte ens 1 sekund, jag sprang in på toaletten och låg över toaletten i magsmärtor och spydde 4 gånger.. Såg att jag hade drabbats av den kvinnliga veckan och började fundera över om det var det som var problemet?! Visst har jag haft rediga mensvärkar och ätit starka piller, men detta var något fruktansvärt. Tanken blev då istället "Jaahapp magsjuka och mänsvärk samtidigt, vilken jävla kombo.. grattis alex!!" .. Efter mitt lilla toalettbesök var jag helt slut, mådde fortfarande lika dåligt! La mig och försökte sova, gick sådär med den där smärtan och det enorma illamåendet :(
Men efter mycket om och men så somnade jag och vaknade upp kl.11 och mådde (peppar peppar) mycket bättre. Konstig huvudvärk och öm mage men illamåendet och smärtan var tvärborta. Rolig start på en ledig dag måste jag säga......
 
Nu mår jag fortfarande bra förutom förkylning och huvudvärk. Men visst är det konstigt?! Jag kanske åt något konstigt igår? Jag kanske råkat svälja ner bakterier från min svullna hals ner till magen? Fått jordens värsta mänsvärk?! Eller kanske en bebis magsjuka?!.. Vi kommer förmodligen inte få reda på orsaken. Men huvudsaken är att jag inte mår sådär dåligt nu, och det gör jag inte :)
 
Ikväll ska jag hem till Emelie & Emil på middag och mys, det ser jag fram emot! Mer än så har jag nog inte för skrivandets stund. Hoppas ni mår bra, puss!
 
småtjejerna reda för fest! ;)
 

Har fått hem min bok

Som jag har väntat :) nu är boken här och jag ska sjunka ner i soffan med en kopp kaffe och läsa. Den består av övningar, program, tips, kost m.m. En del har man väl hört och läst förr, men man kan aldrig bli fullärd! Jag tycker om att få kunskap om sådant jag tycker om. Boken verkar iallafall väldigt trevlig och bra, mycket fina bilder på övningarna och på musklerna och hur dem påverkas. Nu ska jag njuta!


Lite av varje

Nu kliver jag av mina 12 arbetsdagar med endast en dag ledigt. Nu ska jag äntligen få vara ledig i två hela dagar :) Det ska bli så himla skönt! Jag har redan gjort en lista på saker som jag ska fixa dessa dagar. Jobbar man inte med det ena jobbar man med det andra ;) Idag fick en av tanterna en motitionscykel som jag och Theresa skruva ihop nu på slutet av arbetsdagen. Herregud vilken komplicerad cykel, inte någonting stämde och skruvar fattades. Sådant tycker jag inte om, köper man grejer som inte är uppbyggda ska alla tillbehör finnas med i kartongen!!
 
 
Ikväll får jag finbesök av min älskade Sofie! Ska bjuda på lasagne & sallad och till efterrätt blir det blåbärspaj med vaniljsås. Hon åker tillbaka till Linköping i helgen så det blir sista gången jag ser henne för ett tag framåt. Ska åka och hälsa på henne sen när vi båda kommit igång med skolan ordentligt. Svänga mina lurviga i Linköping är nog inte så tokigt! :D
 
 
Måste även graulera min älskade bror som kom in i Uppsala igår! Så nu flyttar han inte så långt bort iallafall. Tror han kommer stortrivas där.
 
Imorgon bitti åker jonas iväg till Göteborg och blir kvar där över natten. Han ska kolla på fotboll på Ullevi. Så jag blir solo och det ska bli så skönt med lite ensamtid! ;) Att slippa höra ljudet från OS på tv:en ska bli ett rent nöje! Är så trött på sport så jag kräks! Men jag lär ju sakna honom lika snabbt igen! Tur är väl det... 
 
Nu måste jag ner till tvätten, fick nämligen för mig att jag skulle tvätta för en timma sen... helt plötsligt (jonas klaga över att han inte hade några rena kalsonger!!), jag skämmer bort honom alldeles alldeles för mycket! Jag måste skärpa mig....Men nu kallar iallafall rena kalsonger ;) Puss o kram!
 
 

Bakning!

Idag på jobbet fick vi för oss att baka två blåbärspajer till eftermiddagsfikat. Resultatet blev 10 av 10 smarriga poäng. Sofia vispa ihop 2 liter vaniljsås i hopp om att det inte skulle räcka. Pajerna räckte knappt, men vaniljsås får vi nog äta både till frukost och lunch imorgon!


Välkommen hem mina älsklingar!


Blir så trött..

Nu har jag fått ont i halsen och känner mig inte alls 100%, jag som skulle dra igång med träningen idag. Hade ställt klockan och allting för att hinna med gymmet innan det är dags för jobbet. Nu har jag inte tränat på 3 veckor, ena veckan var jag bortrest, andra veckan var jag lat, tredje veckan var det brist på tid. Nu äntligen skulle jag sätta fart, nej då blir jag sjuk. Är inte det typiskt?!
 
Men till något helt annat... Idag håller jag tummarna för alla som sitter hemma idag och väntar förväntansfullt på det sista antagningsbesketet till universitet/högskola. En av dessa är min bror som blev 1 reserv från att komma in i Uppsala första antagningen! Nu håller jag alla tummar och tår för att han ska bli antagen dit idag. Annars kommer han studera i Värnamo som är på tok för långt bort härifrån. Jag är så stolt över min bror som har kämpat så bra i skolan fast han inte alls är någon typ av pluggkille. Jag är så stolt så jag skulle kunna börja gråta!

Och ytterligare till något helt annat....Jag kommer på mig själv hela tiden med att värdera fel saker här i livet. Det som är viktigt kommer åt sidan medan det som är mindre viktigt kretsar framför näsan på mig. Det är så feeeel! Jag ska verkligen försöka kämpa för att ändra på det, jag vill värdera det som är viktigast och dem jag älskar högst på jorden! 
Människor som inte visar respekt och snor enegi vill jag inte umgås med, varför ska jag lägga min energi på att vara ledsen över dem?! det är så typiskt mig. 
 
Jag har så mycket inom mig så jag skulle kunna skriva en bok. Jag har säkert tre uppsättningar av böcker inom mig som ingen någonsin har läst. Förmodligen kommer ingen någonsin  få läsa det heller. Men vart ska jag göra av allt jag har i kroppen och i mitt huvud?! Skulle önska det var lika lätt som det är när en tomat är rutten och du öppnar dörren till papperskorgen och kastar den. Sen är den borta föralltid, iallafall i mitt liv!
 
Men jag är tacksam att jag lever och att jag har fått förmågan att älska människor! 

Äntligen hemma, jag överlevde denna helg också!

Nu har jag äntligen klivit av min jobbhelg! Dessvärre så är jag inte ledig för det, utan ska tillbaka till jobbet redan imorgon.. Älsklingen hade gjort fläskkarre, sallad och färskpotatis när jag kom hem! Man kan inget annat än att älska honom. Nu ska jag gosa ner mig här i soffan bredvid honom och bara pussa tills det är läggdags! Natti <3


Delad tur

Dags att sova, har delad tur på jobbet imorgon! Jobbar först mellan 7.30-12.00 sen får jag gå hem fyra timmar innan jag ska tillbaka och jobba mellan 16.00-20.00! Ingen höjdar dag direkt. Så nu säger jag god natt, sov gott med er!


Sååå bra!!

 

När jag ändå är igång

Vill ni se en tjejfilm?!
 
Såg en mysig här om dagen, den heter Easy. Typiskt att vi tjejer ska falla för idioter och när vi sen har fina killar runtomkring oss öppnar vi ögonen "oftast" för sent. Måste även säga att denna tjejen som spelar huvudrollen är så fruktansvärt söt, sådär självvacker. När dem sen sminkar henne i filmen är hon inte alls lika fin! 
 
Handling:
Ett klassiskt triangeldrama med Jamie i mitten. Hon är framgångsrik i sitt arbetsliv, hon jobbar som "namer", den som ger produkter deras namn och identitet. Privat är hon dock självutnämnd slusk-magnet och när hon helt plötsligt har två till synes reko män att välja mellan får hon beslutsångest.
 

Ticking Clock

Är ni sugna på en spännande thriller?! Då är ticking clock något för er. Filmen var jättespännande fram till slutet då den tog en helvändning. Då tänkte jag "nä vad är det här för dåligt" men sen när filmen väl slutade så var den inte så dålig!!
 
Handling:
Lewis Hicks är en reporter och journalist specialiserad på att skriva om mordbrott. I stället för att skriva sin nästa artikel blir Lewis själv storyn när hans nya flickvän blir sadistiskt mördad och han är enda misstänkt. Lewis undersöker mordet själv och hittar mördarens dagbok med hans tidigare offer och en dödslista över hans framtida rov. Lewis tror att han är den enda som kan stoppa mördaren innan tiden rinner ut för hans nästa offer.
 

Bakterier & virus

Hej på er! 
 
Har ni haft en bra lördag än så länge?! Sol och bad kanske? :) Själv var jag uppe med tuppen 06.00 och spatserade till jobbet. Kom hem för en stund sen och funderar nu på vad jag ska hitta på. J är på match och kommer hem ikväll, några ska iväg på kräftskiva och resten jobbar! Så jag blir ensam denna eftermiddag. Ska försöka få lite ro att se en film, har en lista här bredvid på filmer jag vill se. Ska bara ta tag i det också ;)..
 
Ikväll ska jag bjuda min kärlek på marinerade revbenspjäll, ska bli så gott! Till efterrätt blir det vindruvor. 
 
Jag vill att skolan ska dra igång nu på momangen. Jag längtar så jag blir tokig! Vi kommer starta med mikrobiologi och det tycker jag är jätteskoj. Lära sig om alla bakterier och virus. Kan tänka mig att ni kastar era ägg när datumet har gått ut på dem?!?! Gör inte det, dem håller minst en månad till. Det fick jag lära mig i Kalmar, och även att man ska spola ur duschen med kallt vatten ca 2-3 minuter innan man sköljer sig för att det kan finnas farliga bakterier som sätter sig på kroppen annars. Mycket sådant lär man sig och jag tycker det är intressant. Skulle nog kunnat bli en labbråtta om det inte var för kemin och matten man måste läsa.'
 
 
Nu ska jag ta mitt lugnande, i form av cola zero! puss & kram ♥
 
 

Dagen är här...

Äntligen är dagen här då jag är ledig, väl behövligt måste jag säga! Trodde jag skulle spy ut alla tarmar av trötthet igår. Jag mår inte bra alltså, känns som någon äter på mig innifrån och tar all min energi och all min mat. Vikten sjunker, jag är trött jämt och jag äter INTE dåligt med mat!
 
Gick nyss upp, har sovit 11 timmar inatt utan att vakna.. Har precis ätit frukost och känner mig snart lite piggare :) Har projekt storstäda hela lägenheten idag. Jag och Jonas brukar alltid hjälpas åt, jag dammar och han damsuger. Teamwork som inte tar mer än 35 minuter och sen har vi ett resultat av glänsande lägenhet. Men idag har jag inget att göra och jag är så rastlös så då gör jag det själv!
Men hur går det ihop?! Slut som artist i kroppen men får panik av tanken att lägga mig i soffan och titta på film hela dagen?! Jag måste ha allvarliga problem.. Eller ah jag vet att jag har det, men vet inte hur jag ska lösa dem!
 
Jag sa nyss till mig själv att städningen behöver ju inte ske på 35 minuter, jag har ju nästan hela dagen på mig att gå runt och pilla med trasan och dra damsugaren sakta över golven. Vi får se hur det går!
 
Ikväll blir det fredagsmys, var länge sen nu! Älsklingen ska gå iväg och handla sushi och cola zero till mig och sen ska vi mysa hela kvällen lång.. Iallafall nästan, ska ju upp 06.00 imorgon bitti. Men en sak i taget nu!
 

Har fått tag på lite bra recept där man kan stoppa in massa protein. Så när orken faller in väntar proteinbröd, proteinmuffins och proteinplättar.. Men nu städning, kanske med en kopp kaffe till :) puss o kram!
 
 
Never stop fighting, never give up!

Färskvara och rastlöshet

Min morgon startade sådär när jobbet ringde och väckte mig och fråga när jag hade tänkt komma till jobbet... jo visst jag hade försovit mig! Det händer väldigt väldigt sällan, så det var väl dags för det imorse antar jag. Panikslagen som alltid gjorde jag mig klar på 15 minuter.. Tur att det var Sofia och Maria jag skulle jobba med! 
 
Efter jobbet tog jag en sväng på stan och handlade lite. När jag kom hem så gjorde jag en stor gryta med rödvin och hela faderullan, blev helt sagolikt gott! En glad kille kom hem när maten stod på bordet. Han kasta i sig den, duscha, drack kaffe och drog på träning. Så jag har plockat, diskat, duschat och sen smög sig rastlösheten på och det blev bakning av egna proteinbars. Resultatet har ni i inlägget under. 
 
Vi vägde alla tanterna på jobbet idag och då passade även vi i personalen på... och det är fan helt sjukt!! På dessa två - tre veckor jag inte har gymmat så har jag tappat 1,5 kg muskelmassa :( Det är verkligen en färskvara det här med muskler. Jag vill börja gråta när jag tittar mig i spegeln. Mager och dan inte snyggt någonstans! Jag har ätit som en häst för att detta inte skulle hända, men det hjälper tydligen inte. Jag måste komma i rutin igen!
 
Nu ska jag leta upp ett nytt projekt jag kan sysselsätta mig med medans J är på träning. Sjukt rastlös!

Hembakade proteinbars!

Efter många dyra köp av proteinbars så tog jag tummen ur röven om bakade egna! Lyckat resultat och inget socker i, perfekt som mellanmål :)

 


RSS 2.0