Jag har bott på gymmet?!



Inte riktigt va...Jag har inte tränat på över 2 1/2 vecka och det känns förjävligt.. Men jag är fortfarande inte frisk efter den där satans bakterien som satt sig i mina lungor. Förkylningen ger sig aldrig och det känns som hela jag är uppbyggd av slem! Sen har jag varit och hälsat på djävulen några dagar också. Men nu mår jag något bättre och har kommit igång med pluggande riktigt ordentligt faktiskt. Jag och Natalia satt igår från 9.00 - 02.00 och körde järnet. Allt blir så mycket roligare när man är flera och slipper sitta och plugga själv. Vi fortsätter med medicinen på måndag och jag fattar inte hur man ska kunna lära sig allt?! Det är inte mänskligt.

Vi han med en mysig middag igår också, och lite hårfärgning på mig!
Idag är det Valborg, vad som händer får dagen avgöra. Tror vi ska sitta och förfesta på en stor gräsmatta med massa studenter, sen blir det väl en sväng till krögers och sen vidare till Vallen inatt. Om man kanske ska dra på sig en söt sommarklänning och lite klackar?! Hmmmm...

Nej nu ska jag återgå till mina medicinböcker och de gamla tentorna. adjö!

Vissa får en att fortfarande behålla lyckan i sig fast det är jobbigt!




Glad påsk!

Jag lever och jag stortrivs! Jag och älsklingen har legat i magsjuka vilket kanske inte var det man önskade skulle hända när man äntligen är hemma. Men jag är på väg tillbaka och jonas är frisk! Men har ändå hunnit med massor av mys med mina vänner som jag inte träffat sen i december. Gud så jag har saknat dem! Pluggandet har ju hamnat efter regält, men får ta igen det när jag är tillbaka hemma i kalmar igen! Helgen kommer bestå av massa festligheter. Imorgon ska vi hem till jonas mamma (nettan) som fyller år och på söndag ska vi hem på middag till mor och far med släkten på pappas sida.

Vi kom nyss hem, har varit ute på landet hos robins föräldrar och grillat.. Nu ska jag väcka min kära man från hans insatthet i sitt fotbollsspel. Börjar blir lite rastlös här.

Men vill önska er alla en Glad påsk. Glöm inte att njuta av det fina vädret, själv ska man passa på i helgen eftersom man bara sätt mörker i princip i 3 dagar..

puss o kram!


stressen har tyvärr tagit över

Jag lever men jag är sjuk! Feber lite hit och dit och en jävla hosta som dödar mig. Min röst finns inte mycket kvar av den heller tyvärr. Har varit massor med flytt, packning, uppackning, städning och stress denna helg. Men mamma och pappa är här och det tycker jag om :) Imorgon bär det av hemåt för att spendera en vecka tillsammans med min släkt, vänner och min pojkvän. Känner att jag behöver lite paus härifrån då det har varit mycket på senaste tiden. Ska bli jätteskönt att komma hem och slippa se på min bokylla med 15 studieböcker och en jävla massa anteckningar. Visst ska jag plugga när jag är hemma, men bara det jag verkligen måste. Jag måste skärpa mig och ta hand om min själ för det har jag inte gjort den senaste tiden. och min kropp har sagt ifrån nu och mitt huvud också.

Men jag skriver när jag har tid och lust! Hoppas ni mår bra! puss


Mitt rum är nästan helt klart, jättemysigt verkligen! Måste ju säga att jag är en händig tjej då jag alltid skruvar, spikar, mäter och bygger allt själv. Har älskat att snickra och bygga saker ända sen jag var 7 år. Det kan man inte tro. Men dock ser jag att bädda sängen borde jag träna på.................

När katten är borta, dansar råttorna på bordet.

det är full fart här i lägenheten, grejer och kartonger överallt! jag får sådant sug på att flytta när det packas och grejas. Jag vill också!!! Hade bestämt mig för att plugga och lisette skulle ta det lite lugnt ikväll. Men när emil kom hem och stack in huvudet och meddelade att han drar till sthlm så fick lisette den där bra idén.

"Vi dricker vin ikväll och packar järnet!"

ett utmärkt förslag. Kommer sakna denna tjej jättemycket när hon flyttar. Alla våra mysiga bb kvällar med filt och tekoppar. Delandes på en skål med feferoni. Den humorn hon har är inte att leka med, skrattar alltid tillsammans med henne. Jag säger bara stopp i lagens lamm..

nej nu bär det av mot systemet..


denna tvingade hon även på mig för en tag sen.. för mycket bullar och för lite plugg med andra ord!

puss o kram!

Vad gör ni? Jag och Lisette flyttpackar...


Vill bara sova

jag är så sjukt jävla dödstrött.. det måste vara min hårda träning + dåligt med matintag + lite sömn + mycket plugg!! Jag säger bara att energin är på noll och man kan inte räkna med någon fart och fläkt hos mig idag. Jag vill bara åka hem!! Inget är fel i Kalmar, utan jag känner bara att jag måste varva ner och få tänka på något annat än alla studier. Förhoppningsvis åker jag hem med mamma och pappa redan på söndag, vilket skulle vara så himla skönt. Men annars flyger jag hem på Onsdag.

Det är tur att vi bara har laboration idag så vi slutar vid 11.00.. Hade behövt hem och lägga mig och sova, men jag har ap mycket plugg. Jag har lust att slänga ut alla böcker och allt som har med skolan att göra genom fönstret. Jag är så trött på skiten även om det är kul ibland. Det är så många saker runt omkring mig nu som är viktigare och då har jag svårt att koncentrera mig och hitta glädjen att studera. men allt löser väl sig någongång och förhoppningsvis kommer jag bli lite gladare och må bättre imorgon när mamma och pappa klampar in. åh det är så känsligt!!

Nej nu ska jag klä på mig för att sedan kila iväg till norrgård för att se om det har vuxit några bakterier, spännande!

Jag vill tacka helen för det lilla hon gjorde igår, det behövde jag verkligen! Hon är så fin vän och jag är glad att jag har henne♥

och för er som missat det så är det ju rena rama flytten på gång hemma hos oss i helgen. Lisette ska ut, Amanda in, Jag byta rum och möblerna från min gamla lägenhet ska in i denna lägenheten. Oj jag vill inte ens tänka på hur det kommer se ut eller hur svettig jag kommer vara av att bära och skruva möbler. det börjar imorgon bitti redan!

nej gud nu är det bråttom. puss

I wish I had the power to smile


-

jag önskar jag kunde spy ut all ångest och allt det som gör så ont!

Ska gå på jakt....

Den människa som satt och tänkte extra länge och extra djupt och döpte det till "att problematisera" skulle jag gärna göra mos av.. Eller varför inte pina honom/henne långsamt.. Hela vår treåriga utbildning utgår från att problematisera allting och jag fattar fortfarande inte hur jag ska göra för att det ska bli korrekt?!?!?!

Idag är det grupparbete, vi ska skriva protokoll om "vårt gemensamma lärande i kursen", kul va?! eller inte.. Ska gå hem direkt efter och fortsätta i min bubbla. Jag pluggar sjukt bra där.
Känns som alla är sjuka runt omkring mig och jag vill vill vill inte blir sjuk.. Har inte ens varit i närheten av att vara sjuk sen jag kom till kalmar, inte ens en fjuttig förkylning. men bara för att jag skrev sådär så lär väl jag åka på dunder och brak till helgen..

nej nu måste skynda mig, puss!


jag saknar förskolan sjukt mycket! Här är då jag och mina två hus,
riktigt generösa barn som tror att jag äger två hus. Rosa och solsken skulle det tydligen också va :P mina sötnosar!

Alexandra den icke-allsmäktige!

Jag önskar att jag var gud och kunde ändra på allt elände. Jag vill ge alla dem jag älskar lycka och framgång, men jag räcker liksom inte riktigt till. Jag vill ha mer kraft att förändra saker. Jag sätter hellre mina vänner, min pojkvän och min familj framför mig själv. Men det räcker ändå inte till, jag blir så frustrerad! detta tynger mig..

Har varit på ett spinningpass, alltid lika jobbigt. När ska det bli lättare? Förmodligen när jag fimpar! Och hur ska jag ta tag i det? Jag har ingen motivation och ingen vilja. Så det är kört på en gång. Jag ställer mig frågan hundra gånger om dagen, Hur i helvete kan man inte vilja sluta röka?! .. jag måste vara dum i huvudet. Men jag vill inte.. Men samtidigt så luktar jag illa, förstör min kropp, förstör min träning och tömmer plånboken väldigt fort. fyfan jag måste hitta viljan!

På fredag kommer min älskade mor & far, alltså det finns ingen som fattar hur mycket jag saknar dem. Jag kommer grina som ett barn när jag ser dem. Är i känsliga perioder just nu. Måste vara mina förbannad p-piller.. Ledsen, sur, glad, arg, finnar, svettningar (inga dåliga).. men min mamma har lärt mig att det finns alltid något positivt med en sak. Helt riktigt. Mina bröst växer och växer. Så jag får väl niga och tacka!

Jag saknar jonas något förjävla mycket, men 6 dagar kvar sen får vi en hel vecka tillsammans! ♥



nej om jag kanske skulle duscha, plugga, kolla bb och sen sova. Min vanliga rutin så att säga. puss

lite paus

Ibland är det rätt skönt att ha en blogg, speciellt när man pluggar. För helt plötsligt får man upp i huvudet att man kanske ska skriva i bloggen (egentligen är det väl för att ta paus från pluggandet).. Men det där erkännde jag aldrig för er :)
Har skrivit klart mitt reflektionsprotokoll som ska vara inna senast 16.00 idag.. Har efter det lyckats läsa 40 sidor litteratur till nya kursen. Himla intressanta saker. Vi människor är väl för häftiga varelser. Fast nu såhär i efterhand skulle jag kunna tänka mig att bli labbråtta istället för sjuksköterska. Så skiter sig det målet så vet jag vad jag ska kämpa till här näst.

Laborationerna idag var super kul, gud så vi har odlat bakterier. Längtar till torsdag då vi ska få kolla på de små äckliga sakerna.. Vi har gått runt med vita rockar och hållt på med massa olika vätskor och eld. Super kul verkligen. Ja så labbråtta är nog inte helt fel det heller. Kan tänka mig att det är väldigt mycket kemi och mattepluggande, inte riktigt min grej kanske:P

Ska fortsätta läsa lite till och sen sticka iväg och träna lite spinning! puss




yeeee jag klarade min första tenta! (det var inte med goda marginaler, men att den är godkänd nöjer jag mig gott och väl med!!)



är lite sugen på krögers ikväll? någon som är sugen på en öl..eller två?

önskar det fanns en människa att fråga som visste exakt rätta svaret...

Idag ska vi ha labration och vi ska odla bakterier.. Det fullkomligt kliar i fingrarna för jag tycker sånt är så kul :D Hoppas det växer massor och att dem är jätteäckliga. Man vill ju ha ett stort resultat..
För övrigt sitter jag här nu, nervös som en gris. Ska gå iväg och hämta mitt tenta resultat snart. Fyy jag hoppas verkligen jag har klarat det.. Men men det hjälper inte att sitta och gnälla över den nu.

Idag ska jag träna, åååh vad jag ska träna.. jag vet att jag alltid försvann och tränade när jag mådde dåligt förr. Det var den bästa platsen att vara på. Och man kan väl inte säga att mitt mående är på topp just nu. Så därför ska jag försvinna och träna och sen hoppas på att mina tankar har blivit lite klarare.

Hoppas ni får en bra dag, puss!

Zombie-style!

Hela dagen har jag befunnit mig i koma. Den värsta baksmällan kom visst två dagar senare.
Indroduktionen på nya kursen känns väldigt positiv iallafall, verkar som de fattat nu att upplägget måste vara planerat. Tror denna kurs kommer blir skitbra :)
Kom hem vid 14.45 och dog direkt i sängen och vaknade upp tre timmar senare. Var fortfarande inte utvilad, men jag tvingade mig upp för att jag ska kunna sova ikväll. Har ätit nyttig mat för att få lite energi och just nu sitter jag och pluggar. Väntar på att en unge i minuten ska börja. Det finns ju inge mysigare program att kolla på. Tänk när man själv ligger där i smärta och ska föda fram sitt eget barn. Största kärleken i livet! Men jag kommer ju befinna mig på förlossningen fler gånger eftersom jag ska bli barnmorska. Och det målet ska jag bannemej nå till..

Nu börjar det, puss o kram!


jag önskar alla killar kunde vara lika ärliga som min nära vän ♥


ni är kärlek!

Legendarisk helg!

Helgen är över och hela jag är förstörd.. det blir bara värre och värre ju mer tid det går på denna dag..Men jag ångrar ingenting, för galet kul har vi haft. En riktig toppen helg. Fredagen började väl inte jättebra då jag hoppade upp på den fullaste killen på palace (dahl).. Vilken jävla nitlott.. Han ramlar med mig rakt ner i stengolvet med mig underst. Kunde inte gå på ena foten och trodde seriöst jag hade brytit ena armen. Fast jag var skapligt påverkad av alkoholen var smärtan avskyvärd. Men under dagen igår blev det bättre och vi körde hela lördagen rakt igenom. Killarna öppnade första ölen redan vid 10 på morgonen när vi vaknade. Vi tjejer startade på uteserveringen på krögers vid 13.30... Strålande sol och en underbar värme hade vi ute. Och kvällen igår var riktigt bra!

Idag har jag slängt ut spyor från skurhinken och storstädat lägenheten. Ni vill inte veta vilket griseri det var här efter två killars boende. Men nu är det rent och fräscht igen. Linnea åkte nyss och själv har jag lust att skjuta mig själv i huvudet.

Ska laga klart min mat och sen ta en lång dusch innan jag lägger mig i soffan där resten av min kväll ska spenderas.
Imorgon startar ny kurs upp med upprop kl 10.00.. hujedamej!

Hoppas ni också haft en bra helg, puss!!


Får jag höra en riktig skål?

Energi på en skala 1-10, så ligger jag på 22! Herregud vad jag är på bra humör idag och vädret är så himelskt härligt.. Killarna dundrar in snart (törstiga killar), vi ska iväg och handla middagen till ikväll och sen börjar allting. Förfest hos mig med goa människor och jag tackar gud för vårat bra högtalar system i lägenheten .. Här ska det poppas!

Vi hörs nog inte mer i helgen då jag ska umgås med grabbarna. men hoppas ni får en kanon helg för det kommer verkligen jag ha! puss o kram



SKÅL!!!

Studenttåget ÄR segertåget!



Kalmars härliga partygäng, kul att vi får vara med och representera harrys/volym!!!

Happyday!

Första dagen jag struntade i frågorna till föreläsningen och tog en ledig eftermiddag.. Riktigt skönt och väl behövligt! Har spenderat eftermiddagen med natalia. Vi var först en sväng på ungdomsmottagningen, sen vidare till polisen och sen hem till henne och städade hennes rum. Åkte till ikea och käkade mjukglass, sen gick vi i affärer och slutade våran tripp på rusta. Min absoluta favorit affär. Vet inte varför jag gillar både rusta och öb.. det finns verkligen allting där och mycket billig inredning. Men det får jag vänta med tills jag flyttar. Fick med mig 3 paket fryspåsar för 10 kr om någon är intresserad av att veta det.

Måste även nämna att min vän inte hanterar sin bil på det säkraste sättet. Kör mot enkelriktat, backar på bilar, håller på att köra ner i diken...Ja ni förstår säkert. Så varje gång man åker med henne är det nära-döden-upplevelse! Men man får sig ju alltid ett skratt och det är väl det viktigaste... hon är så go! ♥

Hade föreläsning om mikrobiologi idag och det var riktigt kul, känns som om den delen kommer bli minst svårt att plugga in då det verkligen var intressanta saker det handlade om. Visste ni att varje människa bär på 1 1/2 kg bakterier på kroppen?! Rätt äckligt, men som tur är det "nyttiga" bakterier.

Nu ska jag byta om och vänta på att stefan ringer så jag får veta vart vi ska iväg och äta ikväll. Ska bli jättemysigt!
Måste säga att dagen har varit kanon och vädret likaså. Imorgon är det fredag dagen jag längtat efter ända sen i söndags. Både hoffmaestro och en av mina bästa vänner dundrar in!

puss!!


min fina!

medicinsk vetenskap = inget liv.....fortsättning följer...

Han med hälften av alla mina 40 frågor på förmiddagen.. det tar sådan tid så det är sjukt! Mötte upp gruppen vid 13.00 på storken och hade gruppövning fram till 15. Sen stack jag och natalia och körde spinning i en timma. Vi båda fullkomligt badade i vår egen svett. Härligt ;) ..
Direkt hem och satte mig och pluggade, gjorde klart de resterande 20 frågorna som tog mig 3 jävla timmar. Men nu är jag ifatt igen iallafall. Har duschat och sitter nu och kollar på big brother. är satans trött och ska dyka rakt ner i sängen och hoppas på minst 8 timmar vila för min hjärna innan vi startar upp med ännu mer nytt imorgon. Inget mindre än mikrobiologi! Jag hoppas för allas skull att det är kul ....

Världens bästa farbror kommer hit imorgon så vi ska ut och äta på restaurang :) kommer bli lika mysigt som vanligt! Skönt att lämna hemmet och plugget för en kväll.

hoppas ni haft en bra dag, puss och sov gott!





Vi har mycket tråd i våra kroppar!

Förmiddagen har vi till att fortsätta med våra instuderingsfrågor och eftermiddagen till gruppövning borta på storken. Några skulle samlas i bibblan och göra frågorna där. Men jag känner att jag arbetar bättre själv ibland så jag slipper känna denna press hela tiden att alla verkar förstår och jag ligger efter. Så därför ska jag koncentrera mig på enbart frågorna nu så jag blir klar med dem. Rätt diciplenerat att gå upp samma tid fast jag fortfarande ska vara hemma. Vaknade nämligen och trodde det var helg så det var inte lätt att ta sig upp idag. But now I'm up!

Kalmar bjuder inte på roligt väder ska jag säga er, rena skiten.. Blött, grått, trist och rått! Hoppas på förändring till helgen så man kan inviga uteserveringarna ute i solen med en öl. det hade inte alls varit fel.

nej nu måste jag sätta igång, 13.00 ska jag befinna mig i skolan. 40 frågor väntar om sinnesfysiologi innan!

puss o kram!




Visste ni att vi har 12 miljarder kilometer nervsystem i vår kropp! det är ju sinnessjukt.. snacka om att vi har mycket tråd i oss...

efter lite tid..

Nu har jag varvat ner lite och efter att ha pratat med robban så är jag på lite gladare humör! alla skulle ha en sådan som han i sitt liv, han är verkligen världens bästa! finns där jämt och ställer alltid upp och stöttar än och säger massa bra saker.. när vi väl pratar känner jag mig som ett barn för att han är så vettig och jag så trångsynt. Och efter att ha pratat med min andra halva så har vi bestämt att hon ska komma och hälsa på mig sista helgen i april. Äntligen ska vi få ses igen ♥

Har suttit och planerat de 2 kvarstående månaderna av denna termin och jag kommer ha sällskap varenda helg i över en månad framåt.. känns kanon! Har skypat med min älskade mamma också och även hunnit med och prata med min farbror och faster. Så det har dundrat in kärlek!

och ett avslutande samtal från älskade älsklingen! så nu kan jag sova gott. godnatt! puss

Avstängd

Jag mår inte bra av det här.. Jag har inget liv och ingenting är kul längre. Jag har inte skrattat en enda gång idag och de som känner mig vet att jag alltid skrattar. Jag vill lägga mig ner och gråta och aldrig sluta. Jag vet att det inte kommer hjälpa men jag orkar inte mer. Just nu är jag färdig att hoppa av, det är inte min grej det här. Men samtidigt vill jag inte eftersom det är det här jag vill jobba med, det är mitt framtida liv och jag vägrar jobba med någonting annat. Jag är så arg på mig själv att jag ger upp så lätt nu för tiden. Vart är min envishet och min energi?! Jag bryter ihop för ingenting och jag vill inte träffa någon. Jag vill åka någonstans där ingen kan nå mig! Mina känslor är helt borta, jag kan varken känna glädje, lycka, kärlek, hopp, irritation, trötthet, vakenhet .. ingenting fungerar! Något i mitt nervsystem måste vara feeeeeel!


De ringde mig från Restaurang Athena här i Kalmar och tyckte om mig efter att ha läst mitt personligabrev och cv och ville att jag skulle provjobba .. Men som sagt får jag inte plats med mer jobb i sommar. Så jag sa att jag gärna jobbar extra i höst och kanske lite i augusti. Det var hon mycket positiv till så jag skulle komma in i augusti och provjobba då istället. Detta kanske borde vara kul?! Men neeej detta glädjer mig inte heller.

nu ska jag gå och laga mat, tjoohoo det roligaste jag vet verkligen ..... eller?! men äta bör man annars dör man kanske jag borde lyssna till..

adjöss


En liten pluggsvacka

Ja då var till och med jag uppe! Passade på att sova en timma längre idag när vi inte har lagt schema utan har självstudier. Ända gången man får bestämma över sig själv annars är skolan rätt duktiga på att bestämma över mig vad jag ska kunna och inte kunna till vissa tidpunkter. Nej fy nu är jag ett litet neggotroll igen. Har kommit i en liten pluggsvacka tror jag...Men det blir snart bättre! Jag har både vänner och familj som stöttar mig i det här ♥ det är bara att ta nya tag för varje ny dag!

Ska möta mina hjärtan vid 10.00 och så ska vi plugga på bibblan hela dagen.. vi har en del instuderingsfrågor att göra om man säger så....

Kvällen bjuds på lite träning och lite mer plugg.. himla härligt det här med medicinsk vetenskap! helt ärligt håller det på att ta död på mig :( lika sannolikt att jag ska lära in mig allt detta är som att en hund står på händer...

nej nu ska jag iväg och träffa mina älskade tjejer!

puss!


det bjuds på gammalt för det är lycka!

Ny vecka, nya möjligheter

15 plusgrader och solen skiner, jag kan inte må bättre! Men efter 6 timmar föreläsning är jag rätt slut i huvudet.. Så tänkte sticka iväg och träna lite nu och hoppas på att kunna få lite energi så jag kan plugga lite till ikväll.

Helgen har varit lugn och skön iklädd i mjukisbyxor och osminkad tillsammans med min älskling! Riktigt slapp helg, men det behövde vi nog båda två. Imorse åkte han så nu är det lite tomt. Men om 17 dagar så ses vi igen. Då ska jag äntligen åka hem och träffa min familj. Saknaden är stor!

Annars ser jag fram emot helgen något enormt. Robban och Dahl kommer på besök och på fredags bjuds det på hoffmaestro och på lördagen blir det väl lite smak på studentlivet här i staden. Hur som helst ska det bli jättekul att dem kommer och hälsar på mig!

Nej dags att slänga på träningskläderna och kila iväg. puss o kram!

Passar på med killen står i duschen!

Ja tro det eller ej, men jonas är här och jag är så glad! Det var verkligen evigheter sen vi sågs. Kommer nog inte skriva mer här förens på Måndag. I helgen ska jag bara vara, inga måsten och ingen stress. Jag ska bara njuta av världens underbaraste!

Hoppas ni får en bra helg, puss!


Läs sjuksköterskeprogrammet och du blir dum i huvudet!


Fredag och april

Första April är här och även dagen man luras på.. Dagen alla tycker om men inte jag.. Jag blir alltid lurad och går på det. Lättelurad kanske?! Och jag själv kommer på jätte roliga saker att lura folk med, men eftersom jag inte har något poker face så förstör jag hela grejen innan personen ens har fattat det jag lurat dem om. Så jahaaaaa vi skippar nog det idag tror jag :)

Lång dag, föreläsning 9-12... och 15-17 är det gruppuppsamling med en lärare för att gå igenom alla dessa miljoners frågor om cellen. Sluta 17.00 på en fredag är inte okej.

Men dagsens höjdpunkt är ju att världens bästa kommer till mig idag, ska möta honom vid tågstationen 14.30!! Åh vad han ska få pussar. Vi har varit utan varandra i 27 dagar. Helt sinnessjukt.. Men nu behöver jag inte sakna mer!!!! (iallafall inte över helgen)..

nu är det bråttom, hoppas ni får en bra dag! puss


RSS 2.0