Inget kärleksbarn, men en kärlekslägenhet

Vi har äntligen fått det lilla beskedet..som egentligen är stort!! Vi har fått vår fina lägenhet på 74 kvm och vi får nycklarna på Fredag :D Äntligen kan jag släppa det här och nu är det bara mycket som väntar med denna flytt, men det mesta kommer Jonas sköta.. Jag hoppas jag kan slappna av lite! Det här kommer bli så bra :)

 

Idag har vi heldag i skolan, föreläsning på förmiddagen om Kunskap & Lärande och sen på eftermiddagen ska vi ha genomgång i biblioteket hur man lånar böcker och letar vetenskapliga artiklar. Ja sen är det bara hem att varva plugg med att packa.

 

Kram på er!

 


Ett besked

Då var utbildningens första seminarium avklarat, det gick galant! Jag tackar tusen gånger för den fantastiska läraren vi har, herregud det är sådan skillnad från Kalmar! Jag älskar henne, hon är verkligen där för våran skull!

Morgonen började ju inte speciellt superbra..Först och främst var det svinigt kallt och jag hade en känsla i magen av att tåget skulle vara försenat. Det stod att det skulle bli 5 - 6 minuter försenat, så det var väl okej... När jag väl kom ut till läggesta (kl 9.20) så står det att tåget är försenat till 11.16!! Jag tänkte direkt att detta måste vara ett stort skämt! Men icke sa nicke, en människa hade slängt sig framför tåget vid huddinge så all tågtrafik var kaos. Jaha tänkte jag...där rök det där obligatoriska betygsgrundande seminariumet.

Men det var som att anden i flaskan dök upp och stockholms expressen (buss) stod utanför och väntade på mig.. Jag slängde mig på och 100 kr fattigare och en timmas resväg till eskilstuna gjorde så att jag hann i tid. Jag tackar för det! 

Min förkylning börjar äntligen ge sig efter 3 veckors tragglande.. Nu vill jag träna, jag behöver det! Sen så väntar något stort, behöver bara ett litet besked och detta gör mig galen. Snälla lilla besked, jag behöver dig just nu så jag kan slappna av! Senaste tiden av stress har pajjat min mage totalt, nu måste jag skärpa mig. Det är inte synd om mig och det är ingen annans fel, det är jag.. bara jag som måste sluta stressa!

Nu ska jag krypa ner med värmekudden och vila en stund innan jag tar tag i mitt enorma dokumt på 128 sidor, vad är kunskap?

kram!

 


Nu är rookieveckan över och allvaret drar igång

kvällens outfit inför finsittningen, bara mössan som fattas!

Våra fina faddrar som hjälp och stöttat oss under hela veckan

Sittningen

fina tjejor

snabbast kondomblåsning, målet vara att den skulle spricka

största kondomen jag sett

Jennifer och Alexandra skulle dricka upp en cider snabbast med två tamponger i munnen ;)

Faddrarna spexar för oss

sluttampen innan vi skulle bli sjusköteskestudenter

här slängde vi våra vita rookiemössor i elden..vi kan nu kalla oss riktiga SJUKSKÖTERSKESTUDENTER!

Limbotävling från i Måndags, jag hade turen och ta hem hela denna tävling med en fruktansvärd träningsvärk som pris dagen efter!!!!!

Tävling! Vi skulle äta ett godissnöre enbart med munnen snabbast ...inga händer!

Tappra blivande sjuksköterskor (vi som var med under rookieveckan...vi är ungefär 50 personer till i klassen)

 

 

Det har varit en fantastisk vecka fast man har varit helt slut! Imorgon börjar allvaret på riktigt, men självklart kommer vi ha skitkul under dessa tre år som väntar oss. Vi börjar med seminarium för tema 1 imorgon, önska mig lycka till :)

Nu ska jag gosa ner mig med min älsklingsplutt! puss o kram


Nu har det dragit igång!

Jo visst har vi kul!!!! Men vi måste ju plugga denna vecka också, och det är exakt vad jag har gjort hela eftermiddagen och lite under kvällen. Var inne i skolan under förmiddagen och träffa gruppen för gruppdiskussion om litteraturen till tema1.

Känner mig rätt stressad om jag ska vara ärlig. Det är typ runt 200 sidor som ska vara färdiglästa innan Onsdagens seminarium..det gör ju inte saken bättre att det är fruktansvärt svårlästa texter också. Men jag kämpar och det är såklart kul också!

Men idag har det varit en tuff dag av olika anledningar. jag tackar gud för att jag har min fina vid min sida! när jag är i hans famn så försvinner alla bekymmer, mitt hjärtegull ♥

Hoppas på en bättre dag imorgon, skolledig men icke pluggledig!
Men hujedamej vad jag ska träna imorgon, en hel vecka har gått och mitt huvud sprängs av tankar.

Nu ska jag se klart min fina film, puss o godnatt ♥


Ett flöde av bilder

Den enorma bowlingskon nere i Göteborg!

En laddad tjej i min fina "mössa" som vi måste ha på oss! Jag är inte full på bilden utan det är kamerans förtjänst att mina ögon ser helt drogade ut ... Tänkte bara att ni skulle få se hur vi ser ut om dagarna.. Mer som en mat-tant tycker jag!

FÖRE - innan de bytte kläder

EFTER- när de hade bytt kläder.. Bra jobbat av Robin att dra på sig skinnbrallorna, haha!

manligt! ;)

Förfest i en stor studentkorridor - lekar och aktiviteter

 

Ja ni kanske förstår varför vi har kul?!

Igår var det skola och jag tror aldrig jag har mått så dåligt i hela mitt liv av den bakfyllan jag hade från i Måndags. Trodde jag skulle dö! Men vi hade kul i Måndags iallafall, det är väl huvudsaken. 
Idag är det ingen skola då det är självstudier, så har precis läst igenom hela Kompetensbeskrivningen för legitimerad sjuksköterska på 17 sidor. Ska ta mig ut på en fet promenad ute i skogen, behöver luft nu.

Vi laddar om på nytt för ikväll är det pubrunda i hela stan, start och avslut på Brasseriet och sedan vanlig utgång tillsammans med folk som inte är studenter. Men ikväll så kör jag på alkoholfritt :)

Kram på er!

 


Fjärilar i magen

Åh fy bubblan, nervositeten i min mage just nu är helt galen. Håller på att bli knäpp! Vad har jag egentligen att vara nervös för? Men det är väl själva grejen med nya ansikten och förhoppningarna på ytterligare en utbildning man lägger sitt liv på. Ibland funderar jag på om det är värt att lägga ut över 250 000 kr i studieskulder....men så in i helvete värt är det! Att få jobba med människor och någonting jag tycker är roligt. Jag kommer besitta en förmåga och en kunskap att hjälpa människor när det kanske handlar om liv eller död.

Ni får höra mer om allting i morgon! :D
Ska ju ävent titta på lägenheten idag också, 15.30! Så ni kanske han hålla tummarna för mig.

Nu måste jag klä på mig och springa iväg till bussen, puss o kram

 


Bara massa skoj som väntar!!

Nu har jag fullt med fjärilar i magen inför imorgon. Det ska bli så kul och jag känner sådant himla sug efter att plugga..konstigt nog! Har suttit hela dagen och fixat med saker till skolan :)

Det kommer bli en riktigt intensiv vecka och jag kommer nog sova mig igenom hela nästa söndag, då när allt är över. Eller vad tror ni?

Måndag 
10.00: Introduktion i Aulan
11.00: Rundvandring
12.00: Lunch
13.15: UPPROP
15.30: Kolla på lägenheten
18.30: Förfest på okänd plats
21.00 - 02.00: Välkomstfest för alla studenter på Brasseriet
Tisdag 
9.15-12.00: Introduktion av sjuksköterskeprogrammet
18.00: Flaggtillverkning i microhuset
Onsdag 
12.00: Body Pump
17.00: Samling i microhuset, äta tillsammans
18.00: Pubrunda
Torsdag 
9.15-12.00: Gruppdiskussion Tema 1
18.00: Lekar med Beteendevetarna i skolan
Fredag 
Skulle först bli en utekväll i Västerås här..men nu är det tydligen hemliga nya planer!
Lördag 
13.00-15.00: Redovisa plåster
18.00: Avslutningscermoni på HVV-akademin
19.00: Finsittning
Söndag 
Ledig

Nu ska jag pussas med min baby, för honom lär jag ju inte se så mycket av denna vecka! Puss & Kram


Dagens roligaste: Jonas tappar ut en stor påse potatis över hela golvet inne på ica, gud så jag skratta! Trodde ärligt jag skulle kissa på mig. Han som skäms så ofta behövde verkligen det där ;) skadeglädje-rik flickvän han har, hahaha!


En bra Lördagskväll!

Godmorgon!

Det blev aldrig någon lugn hemmakväll i soffan igår..allt började med att jag fick fnatt och började baka Italienskt Lantbröd 20.30 på kvällen. Resultatet blev kanon och för att inte glömma, gott var det med nybakat bröd när vi kom hem inatt.

Vi gick sen över till Johnnie & Maria som hade haft middag med Totte & Nina. Så det blev ännu mer vin, öl och cider och en massa trevligt prat ända in på morgonen. Tror vi var hemma strax efter halv fyra imorse.

Har precis ätit lite frukost och ska försöka sova en stund till..Måste läsa de sista sakerna som är en läxa innan vi börjar skolan. Sen måste jag ordna det mesta för veckan. Men en sak är säker, jag kommer hålla mig väldigt skaplig med alkoholen imorgon eftersom vi har skola på tisdag. det är tragiskt men min bakfylla är ett helvete nuförtiden. kräks för minsta lilla!

 

Vi hörs senare, puss!


Vi startar här!

Jaha, nu ska jag göra ett tappert försök att hålla liv i min lilla blogg.. Lite nya design kanske kan hjälpa mig på traven så har fixat och trixat lite idag med alla förbannade koder. Så vad tycker ni?!

Jag är fortfarande dunder förkyld så det blir en lugnt helg, även J har blivit dålig så det går inte många knop hemma hos oss. Vill ni veta något kul? Jag tänkte väl det :) 
Vi ska kolla på en lägenhet på Måndag, jag hoppas verkligen den är bra för då flyttar vi inom 2 veckor. Skulle vara så himla skönt.

Tiden har rullat på och jag har jobbat min sista vecka med barnen, kommer sakna dem så fruktansvärt mycket ♥ Har även hunnit med en helg i göteborg hos alex, den var så kanonunderbar att jag aldrig ville åka därifrån. Jag saknar hennes så himla mycket här hemma!!
Älsklingen och jag har passerat våran ettårsdag, ja tiden går ju så fort.

Nu sitter jag här och inväntar gladiatorerna med ett glas rödvin. Tänkte att det kanske skulle kunna hjälpa mig att döda bacillerna, om inte annat så är det väldigt gott :) 
Det är 1 dag kvar nu sen drar skolan igång. Första veckan är så fullplanerad så det inte är sant. Både skola och aktiviteter eftersom det är nollningsvecka. Inte alla som får nollas två gånger ;) Men ledsen för det är inte jag!

det var helt galet!! men tror dock inte det kommer bli lika galet nu, för detta är inte en studentstad på samma sätt som Kalmar var.

Nu ska jag bädde ner mig med världens mjukast filt och ha en mysig lördagkväll med min kärlek! puss


Göteborg!

Nu har en hel arbetsvecka gått, iallafall för mig! Imorgon sticker jag och J till Göteborg och ska spendera helgen tillsammans med Alexandra och hennes kille. Ska bli så himla skoj att äntligen få komma iväg :)

Vilket skitväder det har varit idag, det är inte klokt. Träffa Jesper uppe på gymmet igår och han kom med foppatofflor dit. Det är ju helt sjukt att man kan gå ut i sådana tofflor i Januari månad. Kyligt säger jag ;)

Dagen har rullat på bra med alla småttingar, dem nya inskolningarna är kanonsnälla och hur nöjda som helst. Jag har haft min egna lilla grupp i lekhallen idag och busat med ballonger, musik och tyger...tro det eller ej men jag är hur trött som helst. Vill egentligen bara lägga mig och sova nu. Men först blir det ett spinningpass! Sen måste det packas och grejas när jag kommer hem, så jag ska väl vara glad om jag är i säng innan tolv ikväll.

Hoppas ni får en bra helg allihopa! puss & kram


Syrran är snart tillbaka!

Åh snart sätter skolan igång och jag är helt lyrisk! Registrerade mig idag på programmet och har nu fått alla användarID, lösen, e-postadress m.m. Schemat är även utlagt och så även kurslitteraturslistan. Så har beställt min första studentlitteratur för denna omgången.. Jag bara längtar tills jag får hem boken - lukta, bläddra och läsa! Vårdpedagogiska utmaningar heter den.

På tal om schemat så likar det inte alls det som vi hade i Kalmar, dessa tider är helt kanon och vi är skolfria vissa dagar för hemmastudier. Det är underbart!

Ska försöka ge mig iväg och använda mitt presentkort som jag fick på julafton. 500 kr på Perssons som jag bara kan frossa i nytt fint skolmaterial.

Jobbet har satt igång och det rullar på fint, hoppas jag hinner och orkar hoppa in och jobba ibland även om jag pluggar. Alltid skönt med extra pengar. Sen så kommer jag ju sakna barnen så mycket!

Nej nu måste jag ta disken och sen ska jag laga en mozarellasallad med parmaskinka :) puss o kram!



Adrenalinet på topp!

Vilken natt, vilken spänning och vilket avsluta. Grabbarna tog hem JVM-GULDET! De var så värda det.
Sov ut rikigt länge imorse eftersom jag varit uppe hela natten. Sen hade jag ett långt samtal med alex i telefon. På Fredag åker vi :D

Nu ligger J och sover eftersom han var så flitig och gick upp och jobba 7.00 imorse trots uppesittarnatten. Vi ska möta upp Robban och Lina om lite mer än en timma. Det blir käk och bowling i eskilstuna ikväll. Perfekt fredag!

Hoppas ni också får en trevlig kväll, kram!


nu längtar jag efter sommaren sådär jättemycket igen.

Kontroll och ordning upp över öronen...

Tyvärr är jag en sådan tragisk människa... Men det finns såklart många bra sidor med det också! Häromdagen när jag städade så insåg jag att J tycker det är kul att odla damm. Jag undrar om han ens torkat denna hylla någonsin? (den sitter högt upp så man ser inte ytan på den om man inte ställer sig i soffan).. Där uppe låg det hundratals räkningar på hög som bara samlade damm.. Så igår åkte jag iväg och köpte en till pärm och så har jag ordnat upp hans papper under dagen. Så nu sitter allting på sin rätta flik och hans flickvän är nöjd. Självklart är hyllan ren nu och fri från damm :)
Han utbrister när han ser detta:"men varför inte bara ha en flik där det står "RÄKNINGAR"!!
- nej för att man lätt ska hitta sina olika papper vare sig det är kvitton, medlemskap, hyra, el osv ..
-ahaaaa...

Vad har jag mer haft för mig under dagen?! Jag har sett klart på Kronjuvelerna som jag började se på häromdagen. Vilken underbar historia men så sorlig. Jag vet inte hur mycket jag grina!?!?! familjen kan nog vara det starkaste man har

Haft en riktigt skön och slapp dag i soffan som avslutades med en timma spinning.. Nu är jag hemma och bytt av mannen som åkt iväg på årets första träning. Dags att bli fotbollsänka igen, ajajaj! Hatar det så himla mycket men klarar inte av att inte älska det bara för att det gör honom lycklig. Det är verkligen han och fotbollen mot världen!

Nu är det dags att hoppa in i en varm och lång dusch innan jag ska slå mig ner vid ps3 och nörda lite. Sen blir det några timmars sömn innan jag ska upp 02.00 inatt och kolla JVM-finalen. Mycket kaffe, tända ljus och massor av spänning.

puss o kram!



jag älskar oss.

Love is fragile, hearts are easily broken

Har sovit över 11 timmar i natt och är fortfarande trött. Men jag blir nog piggare om en stund :) Ska iväg och köra lite body pump och sen iväg och byta lite saker. Ska även försöka träffa Kim, han är saknad just nu!

Ja må vara konstig, men är det någon mer än mig som älskar Clas Ohlson, ÖoB, Karlssons, rusta ect?! Jag kan gå runt i timmar och fynda roliga saker.. (jag är en riktig saksamlare).. Så fort jag har någon med mig så får jag alltid höra "men alex inte nu, det är ju tråkigt.."
Idag åker jag iväg själv så ni kan ju gissa vart ni hittar mig hela eftermiddagen :D

Mitt ps3 spel damp nyss ner i brevlådan också, så nu är det slutspelat för jonas!! Jag blir som ett barn när jag får spela mina plattformsspel..

Nej nu måste jag kila, puss o kram!

mycket damm

Idag har det varit en röjar dag hemma hos oss. Jonas är såklart på jobbet så han slipper allt det jobbiga.. Har städat och plockat med MASSOR av papper och rensat bort gamla. Har även installerat min nya skivare/scanner/kopiator som jag fick av J i julklapp. Det var bättre förr när man bara koppla in sladden så var det klart. Det tog över 1 timma att få igång den där himla maskinen. Men nu står den så fint på hyllan färdiginstallerad och klar att använda.

Har även kallat hit vaktmästaren så han fick fixa vårat handfat i badrummet (det har nämligen varit ur funktion i över 4 månader)...så vi har så glatt tvättat händerna och borstat tänderna i badkaret. Men nu fick jag nog och vaktis var här på momangen :) Min favorit vaktmästare faktiskt, charmig är han med!

Har ringt runt till 8 hyresvärdar och sökt lägenhet men inget napp. Jag kommer väl ruttna bort i den här lägenheten. Vi måste ha en större NU! Men man brukar ju säga att när man letar så hittar man inget och när man slutar leta så knackar de på dörren?!? Men det kanske bara gäller killar....suck...

Har alldeles för mycket skrot i mitt huvud idag, förstår inte varför jag gång på gång gör mig illa med mina förbannade tankar. Jag måste iväg och träna, det ända som hjälper mig. Har så mycket ilska i mig och den får absolut inte gå ut över någon annan.. Det är ingen som är värd att få detta över sig.

Jag vill att 10 dagar ska gå fort.. Biljetterna ner till Göteborg är utskrivna och jag längtar hela dagarna på att få åka ner till alexandra. varför skulle du ner till göteborg för!!!

Nej om man kanske ska diska lite innan mannen klampar hem. Puss o Kram





gamla bilder från kalmar

konstiga nätter

Jag sover så himla dåligt om nätterna bara för att jag börjat äta en ny medicin... Drömmer sjuka drömmar och svettas som en galning.. Inatt drömde jag att min kusin förstorade brösten på mig och de blev hur fula som helst. Det ena var större än det andra och dem HÄNGDE jättemycket.. Jag grät och grät och saknade mina små bröst!!!!

Natten innan drömde jag att jag skulle göra omelett och när jag kläckte äggen så var det döda foster i dem.. Jag skrek och skrek.. Rena rama tortyren om nätterna!!

tur att det bara är drömmar säger jag!

Träning är livet

Nu är jag tillbaka och 2012 har tagit rum. Jag mår bättre nu, mycket bättre! Tack vare att jag har tränat så mycket som jag har gjort.. Har haft en liten paus över julhelgen, men nu sätter jag igång igen.

Alex har varit hemma och hälsat på, julafton, juldagen, mellandagarna och nyår. Så mycket roligt har hänt, men jag orkar inte dra upp allting just nu. Har en vecka ledigt till från jobbet och sen hoppas jag på jobb i 2 veckor innan jag lägger ner och blir student igen :) 23 januari börjar jag!

Vet att många har som nyårslöfte att börja träna eller träna mer.. Jag har varit en typisk "av och på människa" när det gäller träning i mitt liv.. Tränat stenhårt en period och sen lagt av och mått skit och tröstätit som ett monster. Varje gång har jag sagt att jag ska hålla i det men så ger jag järnet i början och så tröttnar jag efter 1 månad. Inte förens nu har jag kommit in i en balans inom träningen. Det är en stor del av mitt liv och jag älskar den..
Mitt tips till er är att INTE köra på stenhårt i början, utan att starta mjukt med kanske bara 1 max 2 gånger i veckan.. Sen en annan viktig sak är att variera eran träning! och för gudsskull ÄT MYCKET MAT!
Tränar ni så gör ni av med energi och sätter igång eran förbränning och erat muskelbygge..men för att det ska orka arbeta behöver dem sakerna i sin tur massor av energi .. om ni inte äter tillräckligt med mat så finns det ingen energi att ta av och ni kommer inte få ut någonting av eran träning plus att ni kommer vara jättetrötta! (jag har tyvärr erfarenhet av detdär för nått år sen)

Kom även ihåg att ni måste lära er att träning är en livsstil. Behöver ni hjälp finns det massor av proffsiga människor ute på gymmen och på hemsidor ni kan få hjälp av. Men när ni väl kommer in i det så kommer ni må så bra, jag lovar er!! Let's go, jag tror på er!



Älskar mitt nya neonrosa träningslinne!! Också en bra sak, köp lite nya snygga träningskläder så får ni en extra spark i rumpan. Kan också tillägga att man inte enbart ska träna för att "rasa i vikt".. Ni är ju så otroligt fina så som ni är och det är ju fortfarande insidan som gör så att eran utsida strålar. Tränar ni i hopp om att må bra så får ni massa andra grejer på köpet, som att bli fastare i kroppen om ni nu vill uppnå det!

Att suckta efter en smal kropp är inget jag ska rekommendera heller. Jag har mått så otroligt dåligt för att jag varit så liten och så smal.. Sen att alla har sagt "åh gud vad du är smal och fin alex" har inte gjort saken bättre. Jag vill inte vara smal och fin...jag vill vara fin och normal.
Så mitt stora mål är ju att bygga upp min kropp med mycket muskler så att jag inte ser så smal ut..När jag erkänt en del så kan jag ju säga att jag vägrar styrketräna för det tycker jag är så booooring! la av med det för 2 år sen. Men istället varvar jag styrketränoningspass med konditionspass.

Men nu ska jag iväg på ett Easylinepass och därefter ett corepass! Lycka till nu, Kram

RSS 2.0